Караянчевщината няма място в парламента, каза Карадайъ. ГЕРБ си спечели

...
Караянчевщината няма място в парламента, каза Карадайъ. ГЕРБ си спечели
Коментари Харесай

Караянчева оцеля, но губи Кърджали

Караянчевщината няма място в Народното събрание, сподели Карадайъ. ГЕРБ си завоюва рисков зложелател
Цвета Караянчева оцеля, само че я чака нова тежка борба. Това е резултатът от 4-часовия спор за оставката й, който бе съпроводен с позорни изявления, персонални нападки и безжалостни престрелки. Авторитетите се сринаха, а експанзията и омразата минаха точката на социална търпимост.
С следващо шпицгласуване ръководещите съумяха да спасят Караянчева, само че и да завоюват рисков зложелател. Досегашните им пинг-понг дуели с Българска социалистическа партия отидоха в предишното, с цел да правят отстъпка място на двойна опозиционна преса.
Депутатите от ГЕРБ са привикнали да неглижират нападките от социалистите. Знаят

слабите места на алените остриета

отработили са от дълго време схемата кой кого парира в изявленията. Затова и днешните престрелки започнаха с Караянчева, само че бързо минаха в полето на корупцията, митингите, пенсиите, та чак до килимите от Босфора.
Взривоопасните червено-сини моменти също бяха елементарно предвидими. Корнелия Нинова се разгневи, че я прекъсват и напомни по какъв начин сходен акт донесе оставката на предходния ръководител Главчев. Социалистите опразниха залата на мига, откакто Спас Гърневски потегли да се изрича. Вежди Рашидов се възмути от непочтително отношение към паметта на майка му. Десислава Атанасова още веднъж взе да брои лъжите в изявлението на Нинова. Лидерката на Българска социалистическа партия пък се оказа, че през това време пресмята какъв брой пъти загатват името й от трибуната.
Поредният нелицеприятен вербален дуел можеше да остане нечуван в историята на този парламент, в случай че Движение за права и свободи бяха пасували. Още при започване на съвещанието обаче

Мустафа Карадайъ сподели, че в Движението са мощни в мълчанието, само че и безпощадни в изрече

„ Когато нямаш потенциал, експертиза, визия, остават експанзията, омразата и арогантността. Това няма да помогне на госпожа Караянчева и на ГЕРБ да останат във властта “, сподели Карадайъ като добави, че караянчевщината няма място нито в Народното събрание, нито в политиката.
ГЕРБ сигурно са очаквали остро изявление, само че въпросът, който им зададе ги свари изцяло неподготвени.
От истината ви боли, нали? – попита Карадайъ до момента в който гледаше в очите Караянчева. Със сигурност тя си знае какво тъкмо е имал поради и очевидно си отдъхна, когато той слезе от трибуната.
Докато партията на Борисов прегрупираше изявленията си, Славчо Атанасов побърза да вземе думата, само че вместо да изпише вежди, извади очи. Заяви, че Караянчева не е корумпирана, а хулите я трансформират в мъченица. Движение за права и свободи пък я намразило, тъй като пробила бастиона им в Кърджали.
Няма по какъв начин депутатите на Борисов да не са усетили незабавно мечешката услуга на съдружния сътрудник. Отговорът на Движение за права и свободи не закъсня. Хамид Хамид с усмивка одобри обръщението „ мъченица “, само че притегли вниманието и на определението в „ оня запис “ като съобщи, че не е склонен единствено с „ кърджалийска “. Веднага по-късно Ерол Мехмед в детайли изясни за какво корените й не са в този район. А най-после

Йордан Цонев довърши хеттрика

като напомни чий е кметът, който ръководи от години града, а единствената причина друга политическа мощ да има депутат в Кърджали е, че Движение за права и свободи е поискало смяна на изборната система, с цел да може да има повече политическа представителност в района, в който всичките общински препоръки са с болшинството на Движение за права и свободи.
Ясно е, че и отсега нататък бастионът Кърджали ще остане в ръцете на Доган. Но към този момент е неразбираема ориста на Цвета Караянчева в него. С днешното гласоподаване тя бетонира сегашното си като ръководител на Народното събрание, само че разклати бъдещето си като депутат тъкмо от този район. Прав е Красимир Велчев, който напомни, че тя направи пробив преди години, когато взе мандата за ГЕРБ, обединявайки християни и мюсюлмани. Но това нямаше по какъв начин да стане без благословията на Движение за права и свободи. Сега, когато зорлем ги трансформира във врагове, бързо ще усети смяната. Там към този момент няма да я одобряват като обединител. А като следващия политик, който използва етническия мир в името на партийните и персонални ползи.     

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР