Карай кола десет минути по която и да е улица

...
Карай кола десет минути по която и да е улица
Коментари Харесай

Ти искаш това, което имаш и точно затова го имаш - ЛАРИ УИНГЕТ

Карай кола 10 минути по която и да е улица в света и наблюдавай по какъв начин карат останалите водачи. Сигурен съм, че даже за по-малко време у теб няма да остане никакво подозрение, че по пътищата е цялостно с идиоти.

Влез в който и да е търговски център, помотай се малко, виж по какъв начин хората харчат парите си и какво купуват и сигурно ще стигнеш до извода, че са идиоти.

Седни в някое заведение за бързо хранене (моля те, единствено седни, спести си непотребните калории и не яж нищо) и наблюдавай какъв брой дебели са хората, които ядат там. Ще се убедиш, че би трябвало да са идиоти, с цел да го вършат. А те не престават. Така че…

Хората споделят, че желаят положителни деца. Разбира се, че ще споделят по този начин – кой не желае да отглежда положителни деца!

Реалността обаче е, че общуването сред родителите и децата в множеството случаи се свежда до безсмислени диалози в границите на три-три и половина минути седмично. Три-три и половина минути! 210 секунди на седмица. 30 секунди на ден.

Естествено, че желаеме положителни деца, но не чак толкоз, че да беседваме с тях. Това би трябвало да те побърка, да те разболее или и двете.

Всички споделят, че желаят да имат прелестни взаимоотношения с колегата си, само че скорошно изследване сочи, че 65 % от хората прекарват повече време с компютъра си, в сравнение с с обичания си. Защо? Нима компютърът им е по-добра компания? Или им дава по-добър секс? Леле! Направо си го показах.

Повечето хора не се стараят изобщо да наподобяват добре или да миришат добре, или да водят прелестен диалог с колегата си. Те се пъхат в леглото с неприятен мирис, миришат като порове и са откровено сюрпризирани, когато той отхвърля да прави секс с тях.

Хората са единствените същества на Земята, които умишлено са избрали да бъдат по-малко от това, за което имат капацитета да бъдат.

Никой различен тип в природата не избира да бъде по-малко, в сравнение с може да бъде. Само хората. Те избират да умират по-рано, в сравнение с биха могли да живеят, водейки вреден метод на живот.

Избират да печелят по-малко, в сравнение с биха могли. Избират да унищожават средата, в която живеят.

Избират да седят на задниците си и да не се развиват физически, колкото биха могли.

Никое друго създание не е избрало да изостава и да не доближи цялостния си капацитет.

Виждали ли сте дърво да порасне два метра и да си каже „ Е, стига ми толкоз “ и да спре да пораства? Не, дърветата порастват на височина толкоз, колкото могат. Разлистват се колкото се може повече. Пускат корени толкоз надълбоко, колкото е допустимо. Раждат оптимално най-вече плодове. Продължават да порастват и да раждат, до момента в който са живи.

Всички растения порастват толкоз, колкото могат. Това се отнася за всяко друго създание на планетата. Плъхове, коне, прасета и кучета… Рибите, червеите и амебите вършат същото.

Всички скотски типове порастват, развиват се и раждат оптимално най-вече. Всички, с изключение на хората. Хората са единственият тип във Вселената избрал да бъде по-малко, в сравнение с би могъл да бъде.

Те стигат до един миг в своя живот и стопират. Избират да спрат да учат, да порастват и да се развиват. Спират да печелят повече пари, да създават повече и да способстват за обществото.

Хората стопират, тъй като това е техният избор, а не тъй като би трябвало или имат потребност да го създадат. Просто го избират.

Ти в действителност не искаш нищо от нещата, които казваш, че искаш. Това са просто думи. Ти искаш това, което имаш. И тъкмо по тази причина го имаш.

Ако искаше нещо друго, щеше да имаш нещо друго. Или най-малко щеше да направиш някакви стъпчици към смяна, с цел да получиш нещо друго от това, което имаш сега.

Живял си в една огромна неистина и е извънредно време да видиш истината. Истината е, че животът ти е подобен, какъвто си го изискал.

Дори единствено в случай че стигнеш до тази простичка концепция и я схванеш, това към този момент е огромен триумф. Животът ти е подобен, какъвто е, поради дейностите, които си подхванал.

Твоите дейности са причина за резултатите ти. Нищо друго. Не думите ти и сигурно – не твоите стремежи. Действията ти. Няма по какъв начин да оспориш това. Ти не си основал с мисли пътя си към триумфа, без значение какво твърди твоят ню ейдж гуру.

Можеш да мислиш и да проектираш триумфа си колкото си искаш, само че животът ти няма да се промени. В последна сметка постоянно се стига до делата ти.

Ключът към израстването е да осъзнаеш границите на личната си нелепост. Всеки е малоумен. Всички от време на време сме идиоти. Не познавам човек, който да не е постъпвал неуместно.

Номерът е освен да признаеш, че самичък си си отговорен и си глупак, само че също по този начин и да проумееш по кое време се държиш като подобен, с цел да можеш да се отървеш от тъпите си привички, преди да са прецакали нещата прекалено много.

Между другото, знам, че думата „ малоумен “ е обидна за множеството хора. Но по какъв начин да назовавам някого, който знае тъкмо какво да направи, с цел да има по-добър живот, и въпреки всичко не го прави? Мисля, че „ малоумен “ е съвършената дума в този случай.

Всеки знае какво е нужно да се направи, с цел да се реализиран отлични резултати в множеството области. Как може да не знаеш?

Нека ти покажа:

Искаш да отслабнеш? Повече извършения, по-малко храна. Просто е. Доказано е. Всеки доктор го знае. Аз го знам. Ти го знаеш. Не ти трябват книги, семинари, гуру, треньор или телевизионно шоу, с цел да го схванеш. Знаеш го самичък и то от много време.

Искаш да имаш повече пари? Харчи по-малко, печели повече. Някой да оспори това? Знаеш го, нали?

Искаш по-добри деца? Прекарвай повече време с тях и им показвай какво е вярно и какво не. Изненада!

Искаш по-добри връзки с колегата си? Говорете, прекарвайте повече време дружно. Цени възприятията на другия, неговите хрумвания и ползи. Хайде де!

Не е толкоз мъчно. Знаеш, че е по този начин.

Искаш да си по-умен? Чети книги. Запиши се на курс. Ходи на обществени лекции.

Нима това е всичко, което би трябвало да направиш, с цел да свалиш непотребните килограми, да спечелиш повече пари, да имаш по-добри деца и по-добри връзки и да бъдеш по-умен? Разбира се, че не.

Нужно е повече, от време на време доста повече, само че въпреки всичко е някакво начало. И даже да направиш единствено тези няколко стъпки, незабавно ще забележиш смяна в резултатите си.

Аз настоявам, че всеки човек знае доста добре какво би трябвало да направи във всяка съответна обстановка, с цел да вървят нещата по-добре.

Е, може би не знаеш безусловно всичко, което би трябвало да направиш, само че все знаеш нещичко. Но даже когато хората знаят това нещичко, те отново рядко го вършат. Ето това е същински глупавата част. Това е, което напряко ме влудява.

Знаеш какво би трябвало да направиш и не го правиш?

Що за човек си?

из „ Не бъди глупак! Не се прецаквай самичък! “

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР