Карантината в шуменското село Изгрев, въведена на 11 юни заради

...
Карантината в шуменското село Изгрев, въведена на 11 юни заради
Коментари Харесай

След серия от тестове пада карантината в с. Изгрев

Карантината в шуменското село Изгрев, въведена на 11 юни поради огнище на ковид, е отстранена. Това стана ясно на работна среща при регионалния шеф на Шумен проф. Стефан Желев. Заповедта на шефа на Регионалната здравна ревизия влиза в действие от 16:00 часа през днешния ден.

Огнищата на Covid-19 в засегнатите обитаеми места в общините Венец и Каолиново са разпознати и локализирани. В резултат на осъществените епидемиологични изследвания и всеобщото тестване в селата са издирени и изследвани контактните лица. Това излиза наяве след работна среща при регионалния шеф на Шумен проф. Стефан Желев.

Издадени са наставления за карантиниране на лицата.

Извършените дейности и всеобщото тестване на близо половината от популацията на село Изгрев дават опция да бъдат анулирани въведените ограничаващи ограничения за придвижване от и към селото. Заповедта на шефа на Регионалната здравна ревизия в Шумен от 11 юни за въвеждане на строги противоепидемични ограничения в селото ще бъде анулирана, считано от 16.00 ч. през днешния ден. Ще продължи засиленото наблюдаване за спазването на противоепидемичните  ограничения и контролът на хората под карантина от екипи на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и на РЗИ. Продължава и тестването на поданици на община Каолиново.

Съгласно Заповед на министъра на опазването на здравето, от през днешния ден, 15 юни, са въведени противоепидемични ограничения на територията на цялата страна. Всички хора, когато се намират в публичния превоз, в аптеките и лечебните заведения са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост.

На всички други закрити публични места, както и на всички открити такива, в които не може да бъде обезпечено спазването на физическа отдалеченост, слагането на маска е мощно целесъобразно. Запазват се ограниченията за стерилизация и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1,5 м. разстояние сред лица, които не са от едно семейство и за всички лица, които се намират на открити публични места.

С цел да бъде лимитирано разпространяването на Covid-19 на територията област Шумен Областният спешен щаб се обръща с апел към жителите на района да се въздържат от организирането на всеобщи събития-семейни тържества, сватби, кръщенета, абитуриентски балове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР