Карантина за болните от коронавирус да бъде намалена от 14

...
Карантина за болните от коронавирус да бъде намалена от 14
Коментари Харесай

По-кратка карантина за болните от коронавирус

Карантина за болните от ковид да бъде понижена от 14 на 10 дни.

Такава концепция се разисква в Националния пандемичен комитет, заяви зам.-министърът на опазването на здравето Георги Йорданов след съвещание на комитета. Карантината за контактните лица пък се възнамерява да бъде съкратена от 10 на 7 дни.

Причината  е, че новият вид на вируса - Омикрон протича по-леко и по-кратко.

Министерството на здравеопазването има проект за стягане на ограниченията, като критериите ще бъдат разнообразни - за другите случаи и райони.

 Георги Йорданов изрази терзание, че се върви към огромен пик на инфекцията. " В момента заетостта на леглата в София надминава 60%, а към момента не сме в пика на болестта ", посочи той.Зам.-министърът  не посочи по кое време ще пристигна пикът на идната вълна от Омикрон, само че въпреки всичко допусна, че това може да е в околните две седмици

От Министерство на здравеопазването ще се приготвят да имат задоволителен брой педиатрични кревати в трите категории - стандартни, интензивни и реанимационни поради покачвания % инфектирани от инфекцията.

Здравното ведомство към този момент вкара е ограничавания при влизането в страната от екзотични страни, както и от европейски страни, попадащи в алената зона. От на следващия ден, 7 януари влиза в действие заповедта на здравния министър Асена Сербезова британски туристи да показват годен ПСР тест, с изключение на зелен документ. Това се прави, тъй като Англия е с максимален % инфектирани от Омикрон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР