Карането на колело е сред любимите занимания на децата. То

...
Карането на колело е сред любимите занимания на децата. То
Коментари Харесай

Как да изберем безопасно детско колело?

Карането на колело е измежду обичаните занимания на децата. То е развлечение, физическа интензивност навън и може да се трансформира в основна част от живота като възрастен. Като родители ние имаме освен щастието да купуваме колело, само че и носим отговорност - да изберем качествено и безвредно колело, да научим детето по какъв начин да бъде част от заобикалящия го свят - в парка, на улицата, и да се грижи за сигурността си.

От Комисията за отбрана на потребителите поучават:

С ролетка да измерим някои по-съществени дистанции, които са наложителни по стандартите за сигурност. Кои са те, можем да забележим в. Те подсигуряват, според от възрастта на детето, че то ще може вярно да ръководи велосипеда.

Когато гледаме кормилото, ръкохватките, спирачните механизми, отстоянието сред самата дръжка и спирачния механизъм да разрешават на детето от съответната възраст умерено да може да хване тази спирачка и тя да не му се изплъзва.

Самите ръкохватки да бъдат с разширения в края, което за бъде не по-малко от 4 см, с цел да се предотврати измъкване на ръката по време на ръководство.

Крепежните детайли да не разрешават независима опция за насърчаване. Те са резултат от доста задълбочени проучвания и са залегнали в така наречен стандарти за сигурност.

Според КЗП, във връзка с ролерите, скейтбордите и тротинетките е значимо да няма остри ръбове и колелцата им да се движат свободно. При скейтбордите и тротинетките е наложително повърхността от горната страна да леко грапава, с цел да не разрешава превъртане на обувките.

Трябва да настояваме търговецът да дават указания за сигурност, които наложително да са на български език.

Децата би трябвало да имат средства за персонална сигурност като каски, налакътници и наколенки.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР