Капсулата на времето, която беше открита в прочутата военна академия

...
Капсулата на времето, която беше открита в прочутата военна академия
Коментари Харесай

Капсулата на времето в Уест Пойнт все пак не се оказа празна

Капсулата на времето, която беше открита в фамозната военна академия на Съединени американски щати " Уест Пойнт ", в последна сметка не се оказа празна., датираща от 1829 година, в началото изглеждаше без никакво наличие, когато беше отворена по време на дълго чакана гала по-рано през седмицата. След в допълнение проучване обаче учените откриха в нея монети и орден.

Оловната кутия беше отворена за първи път по време на събитие, което се излъчваше онлайн. В нея обаче беше открита само тиня. Въпреки това по-нататъшното проучване и деликатното пресяване на мръсотията разкриха орден и шест доста остарели монети.

Монетите са сечени през годините от 1795 до 1828 година, а цената им варира от един цент до един $.

В капсулата беше открит и орден, отдаден на завършването на канала Ери в Ню Йорк през 1825 година Каналът е издигнат за осем години и свързва река Хъдсън в Ню Йорк с Големите езера.

Предметите са открити след края на събитието онлайн, когато археологът от Уест Пойнт Пол Хъдсън употребявал дървена кирка и четка, с цел да претърси деликатно седимента в кутията.

" Не след дълго видях, че оттова стърчи ръбът на монета. И аз си помислих, че това е добре. Това въпреки всичко е нещо, това е начало ", споделя той пред " Асошиейтед прес ".

Кутията с размери 30 на 30 на 33 см беше открита няколко месеца по-рано по време на демонтажа на бронзова скулптура на военния воин Тадеуш Кошчушко и явно е била сложена там по време на завършването на монумента през 1829 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР