Капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов даде откровеното

...
Капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов даде откровеното
Коментари Харесай

Десподов посочи от къде са проблемите на националния отбор

Капитанът на националния тим по футбол Кирил Десподов даде откровеното си мнение за слабите резултати в последно време. Той има вяра, че има доста фактори за това, само че и че тимът е тръгнал по път, по който би трябвало да продължи.

" Може би неналичието на българи в българското състезание, във водещите тимове, както и неналичието на доста играещи зад граница, евентуално също е част от пъзела. Всички в България желаеха подмладяване на националния тим и това нещо го получиха. От една година Младен Кърстаич е на поста си, подмлади напълно тима. Започна да гради нещо, което преди не беше направено – междинна възраст 23-24 години. Направихме нелоши резултати в първите мачове. Добре започнахме, видя се предпочитание – нова скица на игра, нови футболисти. Всеки, който схваща от футбол, знае че би трябвало да се даде време. Разбира се, тука приказваме за квалификации, в които се желаят резултати от всички хора в България. Но би трябвало да се огледа и от тази позиция – много неща се трансформираха и това е по избор на хората. Това се направи. Отборът има капацитет. Ако против Сърбия и Черна гора беше малшанс и липса на опит, с Литва няма по какъв начин да е неприятен шанс, а наши неточности ", сподели футболистът на гръцкия ПАОК.

" Колкото повече българи играят, толкоз по-добре. Не е моя работа обаче да приказвам на клубовете кой какво да прави. Навсякъде има конкуренция. В Гърция също има доста чужденци, само че е по-силно шампионата – няма ли българи по тимовете, мъчно ще се получат нещата ", добави той.

" Трябва да разберете и футболистите. Повечето нямат опит, нямат мачове зад тила си. Не са попадали в такава обстановка. Но аз това се пробвам да им предам - че тежките обстановки построяват темперамент. И тези млади момчета, в случай че желаят да реализират нещо в живота, тези моменти би трябвало да ги създадат по-силни, а не да ги смъкват на земята. Виждам, че няма доста от тях да са паднали душевен. Но би трябвало да се поддържаме, няма различен път, тъй като виждате какво се случва – всичко е срещу нас ", приключи Десподов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР