Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че националните правителства на

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че националните правителства на
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия поиска нов договор на ЕС и по-малко еврокомисари

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц разгласи, че националните държавни управления на страните членки на Европейски Съюз би трябвало да предоговорят главния контракт на блока с по-добро съглашение, с цел да преодолеят провокациите на континента , оповестява " Дойче веле ".

Необходим е нов контракт с по-ясни наказания за членове, които изпадат в задължения, санкции за страните, които позволяват противозаконна имиграция без да ги записват, както и по-тежки последици при нарушение на върховенството на закона и демократичната народна власт, изиска той в изявление за австрийски вестници.
 Курц разкритикува „ утопичната” визия на Макрон за Европа
Курц разкритикува „ утопичната ” визия на Макрон за Европа

Мисля, че доста от предложенията са утопични

По думите му доста неща са се трансформирали от приемането на Лисабонския контракт през 2007 г ., като уточни " дълговата рецесия, рецесията с еврото, миграционната рецесия, климатичната рецесия " и " хаоса към Брекзит ".

Канцлерът също по този начин счита, че всяка промяна, която би трябвало да бъде утвърдена единомислещо от всички страни членки, би трябвало да включва преустановяване на практиката да се организират съвещания на Европейския парламент в Брюксел и Страсбург.

Френският президент Еманюел Макрон, който показа визията си за реформиране на Европейски Съюз по-рано тази година, е срещу седалището на Европейския парламент да е в Брюксел за непрекъснато.

Австрийският водач също прикани повече да се акцентира на външната политика на Европейски Съюз и да се понижи размерът на Европейската комисия, по-малко висши постове в Комисията, разпределени на ротационен принцип. В момента всяка страна членка има право да назначи по един собствен комисар.
 Украйна била значим сътрудник за Австрия
Украйна била значим сътрудник за Австрия

Минските съглашения са ключиви

На водачите им лиши 6 години да основат Договора от Лисабон , подписан през 2007 година Договорът беше близо да не влезе в действие, откакто беше отритнат на референдум в Ирландия. Той влезе в действие през 2009 година след втори референдум. Преговорите за ново съглашение ангажират огромна част от вниманието на блока за интервал от към половин десетилетие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР