Канцлерът на Австрия отвърна на призивите на Румен Радев България

...
Канцлерът на Австрия отвърна на призивите на Румен Радев България
Коментари Харесай

Нехамер отвърна на Радев: На България й трябва ограда, финансирана с пари от ЕС

Канцлерът на Австрия отвърна на апелите на Румен Радев България да бъде включена в Шенген. Българският президент е на срещата на върха на водачите от Европейски Съюз в Брюксел.

" На България ѝ би трябвало ограда, финансирана с пари от Европейски Съюз ", съобщи Карл Нехамер, предадоха Politico и БГНЕС.

Към момента Европейски Съюз обичайно отхвърля да финансира построяването на ограда на българската граница.

В отговор българският президент сподели, че страната ни е мощно ангажирана с защитата на нашата граница. Радев посочи, че " трима български гранични служители на реда са починали при защитата на външната граница на Европейски Съюз ".

Нехамер реагира незабавно, като няколко минути по-късно влезе в срещата на върха на водачите на Европейски Съюз и разгласи, че на България й би трябвало ограда.

" Самият български президент декларира, че е належащо да се укрепи оградата против Турция ", добави австрийският канцлер.

И двамата подчертаха нуждата от постоянна връзка. Президентът Радев се обърна към своите европейски сътрудници с апела: " Не ни оставяйте сами. "

След негативният избор на Австрия за приемане на страната ни в Шенген, от Виена настояват че границата на България с Турция е лишена от отбрана. Австрийското федерално държавно управление преди всичко желае да получи повече пари от Европейски Съюз, съгласно " Кронен Цайтунг ".

Така Европейската комисия би трябвало да заплаща за интервенциите в чужбина на националната полиция, които служат за битка с противозаконната миграция.

Освен това Комисията следва да оказва все по-голяма поддръжка на страните по външните граници във връзка с отбраната на границите, по-специално с финансови средства за бъдещи инфраструктурни планове.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР