Канцлерът Ангела Меркел е домакин на френския президент Еманюел Макрон

...
Канцлерът Ангела Меркел е домакин на френския президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон при Меркел преди германското европредседателство

Канцлерът Ангела Меркел е хазаин на френския президент Еманюел Макрон за договаряния през днешния ден, дни преди Германия да поеме ротационното председателство на Европейския съюз с стопанска система, затънала в най-тежката рецесия след Втората международна война .
Председателството на Берлин в 27-членния блок ще бъде последно с Меркел отпред в Германия и може да бъде това, което дефинира наследството на водача, наричана „ безконечен канцлер “, предава AFP, представена от БГНЕС.
С идно занапред да се дефинира бъдеще на взаимоотношенията на блока с Англия прекосяването към свят с по-ниски въглеродни излъчвания и утежняването на връзките сред Съединени американски щати и Китай няма дефицит на горещи въпроси, които би трябвало да бъдат решени.
Но мозъците ще се концентрират върху пандемията на ковид и икономическите разрушения, които тя аргументи.
" Тази рецесия, която изпитваме сега, е друга спрямо всяка друга, която преживяхме след основаването на Европа ", съобщи Меркел, която е на власт от 2005 година, пред Народното събрание в послание, определящо целите на Берлин за председателството на Европейски Съюз.
" Само в Европа тя лиши живота на повече от 100 000 души. Няколко седмици стопански застой бяха задоволителни, с цел да застрашат това, което сме построили през годините. "
Държавите-членки обезпокоително търсят най-голямата европейска стопанска система да осъществя лидерски качества.
Шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че е " доста благополучен, че Германия поема председателството в този миг на огромна рецесия ".
Дългият опит на Меркел и доверието към нея " оказват помощ извънредно доста ", сподели тя пред в. " Ханделсблат " в събота.
Германия поема попечителството над блока със мощна ръка, доколкото се оправи с изключителната здравна обстановка по-добре от множеството други държави-членки.
Преди време твърдоглав бранител на бюджетна суровост, държавното управление на Меркел се отхвърли от догмата си за нов дълг, с цел да насочи запаси против рецесията.
Програмата за стабилизиране на стопанската система възлиза на повече от един трилион евро разноски, заеми и гаранции.
Заедно с Макрон Меркел очерта основата на фонда от 750 милиона евро, препоръчан от Фон дер Лайен, с цел да се ускори стопанската система на блока.
Фондът би предложил безплатни средства без обвързване за погасяване на страни, които са най-силно наранени от пандемията, главен завой на политиката за Берлин.
С взор върху пагубния удар, нанесен върху Испания или Италия, Меркел изясни, че е " неотложно Германия освен да мисли за себе си, само че да е готова за извънреден акт на взаимност ".
Министърът на външните работи Хайко Маас също даде обещание: " Искаме да използваме тази невиждана рецесия, с цел да се даде ход на невиждани промени в Европейския съюз. "
Фондът за възобновяване евентуално ще бъде измежду основните точки, обсъждани при срещата на Меркел и Макрон в понеделник.
Въпреки опълчването на фискални хардлайнери като Австрия и Холандия, наблюдаващите считат, че Берлин ще се наложи да реализира единодушие.
" Когато германците са сигурни, че имат право, силата е огромна, няма поле за разискване ", съобщи почитан европейски чиновник.
Дипломат от Европейски Съюз се съгласи, казвайки: „ Относно фонда за възобновяване чакам Германия да диктува целия развой. Меркел държи всички карти и шефът на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел ще върви в тази посока.
" Тя също желае да Отстрани Брекзит от пътя и постоянно ще се стреми към договорка, защото желае да резервира Запада дружно. Третатат стъпка ще бъде възобновяване връзките със Съединени американски щати след изборите там. "
Меркел, която изключи разновидността да се кандидатира за пети мандат следващата година, няма да има доста време.
Преговорите за Brexit ще би трябвало да приключат до края на годината, а през ноември акцентът ще бъде върху това дали президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп печели преизбиране.
Ясно е, че отпечатъкът на Меркел ще бъде забележим в цялата пътна карта на Европейски Съюз през идващите шест месеца.
„ Това ще бъде председателство на Меркел, нейната лебедова ария “, съобщи посланик от Европейски Съюз и добави, че ще го употребява „ с цел да сътвори наследството си “.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 29 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР