Кандидатите за мястото на британския премиер Тереза Мей вече са

...
Кандидатите за мястото на британския премиер Тереза Мей вече са
Коментари Харесай

Петима кандидати за мястото на Мей

Кандидатите за мястото на английския министър председател Тереза Мей към този момент са патима. Както към този момент е известно, тя разгласи, че се отдръпва от поста на 7 юни. Последният, който заяви, че ще се включи в конкуренцията за нов водач на Консервативната партия, е министърът на опазването на здравето Мат Хенкок, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Останалите кандидати за поста на партиен водач на консерваторите са министърът на външните работи Джереми Хънт, на интернационалното развиване Рори Стюърд, някогашният министър на труда и пенсиите Естър Маквей и някогашният външен министър Борис Джонсън. Очакват се и други претенденти.

Миналата седмица лондонският вестник " Таймс " разгласи изследване, съгласно което Борис Джонсън има сериозна преднина пред другите евентуални претенденти. Според данните 39% от членовете на Консервативната партия биха дали своят вот за някогашния външен министър, който беше и съществена фигура в акцията за Брекзит, написа Епицентър.

Тереза Мей ще се отдръпна като партиен водач, само че ще остане на поста министър-председател, до момента в който торите изберат неин правоприемник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР