Кандидатите на ГЕРБ за районни кметове във Варна представиха своите

...
Кандидатите на ГЕРБ за районни кметове във Варна представиха своите
Коментари Харесай

Какви са приоритетите на кандидатите на ГЕРБ за районни кметове във Варна

Кандидатите на ГЕРБ за районни кметове във Варна показаха своите цели. В два от регионите партията залага на досегашните кметове. За нови мандати ще се борят Николай Костадинов във „ Владислав Варненчик ” и Ивайло Маринов в „ Аспарухово ”. Кандидатът за кмет на Варна и регионален координатор на партията Иван Портних изясни за какво още веднъж са предпочетени техните номинации.

„ Двамата са извънредно сполучливи и са посочили положителни резултатите в работата си. Те са същинския образец за кмет на терен – на всички места са от разискването на плановете до реализацията им ”.



Много от плановете за „ Аспарухово ”, обещани преди 4 години, не съумяха да се случат заради справедливи и субективни аргументи, заради което още веднъж са настоящи, съобщи претендентът за областен кмет Ивайло Маринов.

„ Продължава обновяването на междублоковите пространства, до момента в който всеки жител не усети смяната пред дома си. Пътят за „ Галата ” се нуждае от ремонт, като преди този момент би трябвало да се построи 3 километра тръбопровод. Три пъти служебните кабинети отхвърлиха настояванията ни за финансиране и при нов отвод ще се търсят средства от общинския бюджет. Друг приоритет е обновяването на парка в „ Аспарухово ” и превръщането му във втора Морска градина посредством отварянето му към морето. Там ще бъде построено съвременно рибарско населено място с музей навън. Важен план е стартиране на корабче, което да свързва „ Аспарухово ” с Морска гара, а по-късно с Белослав и „ Златни пясъци ”, разяснява Маринов.

До няколко месеца всички съществени пътни прави във „ Владислав Варненчик ” ще бъдат поправяне, съобщи претендентът за кмет на региона Николай Костадинов.

„ В момента се работи в „ Кайсиева градина ” и в първи микрорайон. Улица „ Кольо Фичето ” е съвсем на финала. До края на годината се надявам най-малко да е почнал ремонтът на немалка част от улиците. До няколко месеца има действителен късмет да не остане нито една необновена съществена артерия в региона. Възнамеряваме да разтеглим парка с имот в местността Боклук тарла. Част от двора на учебно заведение „ Стоян Михайловски ” ще бъде обособена като зона за отдих. Предстои да влезем и в селищните формирания ”, разгласи Николай Костадинов.

В централния регион „ Одесос ” претендентът за кмет на ГЕРБ е някогашният евродепутат Биляна Раева. Като главен приоритет тя посочи опазването на постройките, които са културни монументи.

„ Обликът на Варна и „ Одесос ” са старите здания, които са културно завещание. Тази визия би трябвало да бъде опазена. Предвиждам основаването на екип от специалисти, които да подкрепят притежателите при реновирането на постройките. Екип от специалисти ще оказва помощ със препоръки и притежателите при кандидатстване по планове за енергийна индиферентност на постройките. Ще бъде основан и екип от младежи, които да са консултанти в другите процеси за развиване на градската среда ”, съобщи Раева.

На нов претендент ГЕРБ залага и в „ Приморски ”. В най-големия варненския регион за кметския пост ще се бори Людмила Колева.

„ Във „ Виница ” поетапно ще бъдат ремонтирани всички улици, а за квартала ще дава отговор особено назначен зам.-кмет. В останалите квартали ще бъдат актуализирани вътрешните улици и ще се обособят зони за отдих. Ще бъдат построени три буферни паркинга за общо 1000 коли до болница „ Света Анна ”, до Двореца на културата и спорта и в квартал „ Левски ”. Предвижда се строителство само че нови здания за детски градини и ясли, нов корпус на учебно заведение „ Найден Геров ” и уголемение на учебно заведение „ Васил Друмев ”, сподели Людмила Колева.

В „ Младост ” претендентът на ГЕРБ е Евгени Дянков, който последните три мандата бе зам.-кмет на региона.

„ Следващата ни стъпка е озеленяване и създаване на кътове за отдих във всички квартали. Във „ Възраждане ” ще бъде издигнат плувен басейн. Надявам се, че скоро ще бъде осъществен планът за кампус на Математическата гимназия, следва и строителство на ново главно учебно заведение ”.

Във всички варненски региони ще бъдат основани дребни групи за поддръжка на градската инфраструктура, които ще разполагат с бюджет за осъществяване на дребни поправки.

Кандидатът за общински консултант и доскорошен ръководител на локалния парламент Тодор Балабанов добави, че през идващия мандат ще бъдат актуализирани постройките на всички ДКЦ-та и ще бъде осъвременена апаратурата им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР