Кандидатирахме се с г-жа Искра Михайлова със самочувствието, че президентската

...
Кандидатирахме се с г-жа Искра Михайлова със самочувствието, че президентската
Коментари Харесай

Карадайъ с тежки думи за Радев: Руши държавността

Кандидатирахме се с госпожа Искра Михайлова със самочувствието, че президентската институция би трябвало да е изпълнена със наличие и с функционалност. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движението за президент, по време на среща с гласоподавателите в Силистра. В нея участваха още Искра Михайлова, претендент на Движение за права и свободи за вицепрезидент, Илхан Кючюк, ръководител на АЛДЕ и Джевдет Чакъров, лидер на листата на Движението в Силистра.

Президентската институция има извънредно значима роля по време на рецесии - тя е мястото, където партиите би трябвало да реализират единодушие. Призвана е по време на рецесии да откри общия излаз дружно другите партии, безапелационен бе Карадайъ и акцентира, че за две години пандемия Румен Радев нито един път не е свикал КСНС, с цел да се изработят общи решения за справяне с пандемията. Нещо повече - резултатът от " ограниченията на служебното му държавно управление " е фактът, че България е първа по смъртност в света, а СЗО прикани да се оказва помощ на страната ни.



Освен да бъде обединител на нацията, президентската институция би трябвало да бъде поръчител за осъществяване на Конституцията и законите на страната. А през днешния ден виждаме в нея хора, които влизат в партийните окопи, водят институционални войни, разделят обществото и отново се кандидатират за президенти, акцентира Карадайъ. Днес сме очевидци по какъв начин президент разрушава държавност, посредством нарушение на конституцията, посредством нарушение на клетвата, която е дал, добави той.

В последните 6 месеца сме очевидци на реваншизъм, на същия модел ГЕРБ, само че в по-лошата му версия - виждаме по какъв начин се употребява държавният уред против политически съперници, по какъв начин става бухалка против хората в нарушаване на Конституцията и законите на страната. Как държавният уред се употребява за тъпчене права и свободи в европейска България, съобщи още Мустафа Карадайъ. И увери: " С госпожа Искра Михайлова ще бъдем поръчител за върховенството на закона, само че и поръчител за човешките, гражданските и политически права на българските жители ".



Ние можем да бъдем европейската кандидат-президентската двойка на изборите, сподели Искра Михайлова пред хората от Силистра. И добави: " Вярвам в европейските правила, имам вяра, че можем да допринесем за демокрацията у нас ".

Ние с господин Карадайъ имаме самочувствието да кажем: Ние знаем, ние можем. Ние имаме вяра, че президентската институция е част от държавността. И повече от 20 години сме се учили, че правилото на заедността е огромното благосъстояние, акцентира тя.

Затова и една от идеите, която ще предложа, е – българското културно завещание като част от европейското завещание, съобщи Михайлова.



Години наред проблемите се замитаха, а някой ни обясняваше какъв брой му е значима фотографията с Меркел. Да, тя е значима, само че единствено в случай че имаш самочувствието да поставиш проблемите на страната си. Това прави Движение за права и свободи и по тази причина получава признанието и уважението, и то освен на демократичните ни сътрудници, съобщи на срещата президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. И сподели, че Движение за права и свободи е партията, която самоуверено гледа в бъдещето. И за разлика от днешните ръководещи, които се пробват да замитат проблемите, Движение за права и свободи има смелостта и отговорността да приказва обществено за тях, сподели Кючюк. И попита: " Защо Силистра като граничен регион, като житницата на България, не може да разгърне капацитета си? Защо стигнахме до такава степен рецесиите да не се ръководят, а топката да се трансферира от президента към премиера и назад? "

Така беше 12 години, по този начин е и през последните няколко месеца, през които президентът назначава служебно държавно управление, на което да му дава указания. И това взема решение ли въпросите? Не, задълбочава ги, уверен е Илхан Кючюк.



Радва ме фактът, че виждам позитивната настройка след членовете и симпатизантите ни в област Силистра да потвърдят, че юлските резултати от изборите не са инцидентни, съобщи Джевдет Чакъров. И добави: " Нещо повече – подготвени сме освен да затвърдим резултатите, само че даже да ги надградим. Затова приканвам най-много младежите да ни поддържат в името на единението на нашата Родина България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР