Кандидатът за президентската номинация на американските демократи Джо Байдън представи

...
Кандидатът за президентската номинация на американските демократи Джо Байдън представи
Коментари Харесай

Байдън предлага план за справяне с расовото неравноправие

Кандидатът за президентската номинация на американските демократи Джо Байдън показа през днешния ден проект за гарантиране, че икономическото възобновяване на страната след пандемията ще се базира на подсилване на равноправието на расите, като даде обещание да усили доста вложенията в дребни предприятия, притежавани от чернокожи, както и да насърчи придобиването на жилища, като в това време понижи имуществените разлики сред малцинствените общности, съобщи Асошиейтед прес.

Голяма част от 26-страничния проект и милиардите долари от федералния бюджет, нужни за осъществяването му, към този момент бяха обещани като част от предходни, по-големи проекти на Байдън за рестартиране на стопанската система, откакто коронавирусът стартира да отстъпва. Но до момента в който митингите против институционализирания расизъм и полицейската грубост обгърнаха страната през последните месеци, Байдън се пробва да покаже на гласоподавателите, че е решен, в случай че бъде определен за президент през ноември, да приложи съответни решения, които да оказват помощ за постигането на расово и икономическо пълноправие.

Това е с изключение на също по този начин метод, по който Байдън се пробва да покаже разликата сред себе си и президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, който от седмици дава обещание да възвърне "реда и закона " и подрежда на федералните управляващи да се намесят против митингите тук-там като Портланд и Чикаго.

Детайлите на проекта Байдън ще разгласи по-късно през днешния ден в тирада, която ще произнесе край дома си в Уилмингтън, щата Делауеър.

Байдън желае да употребява 30 милиарда, или 10 на 100 от към този момент обещаните федерални вложения, включени в по-широкия му стопански проект, с цел да сътвори "Фонд за благоприятни условия за дребния бизнес ", който цели да притегли 5 $ в частни вложения за предприятия, благосъстоятелност на представители на малцинствата, за всеки 1 $ от публичните средства. Освен това той възнамерява да похарчи 50 милиарда $, с цел да даде начален капитал, който да помогне на цветнокожи бизнесмени да основат предприятия в по-слабо развити региони.

Джо Байдън дефинира Тръмп като първия президент-расист в историята на Съединени американски щати

С цел да насърчи придобиването на жилища проектът планува основаването на федерален данъчен заем от 15 000 $, който да помогне на фамилиите с ниски и междинни приходи да изплащат вноските за първите си жилища. Освен това той планува построяването на 1,5 милиона нови жилища за да помогне за превъзмогване на неналичието на налични жилища, засегнала доста градове в Съединени американски щати и навредила изключително на цветнокожите.

Байдън даде обещание да отстрани регулационните разпореждания на администрацията на Тръмп, които съгласно него са обезсилили въведените по времето на Обама правила за попречване на нелоялни бизнес практики и дискриминация в жилищното настаняване.

В отговор на въпрос дали е допустимо изследване на Конгреса за вероятни федерални репарации за потомците на поробените чернокожи в Съединени американски щати, високопоставени представители на предизборния щаб на Байдън обявиха, че техният претендент няма да се опълчи на сходно изследване. Но те обявиха, че днешното предложение ще е по-полезно за чернокожите американци в кратковременен проект и подчертаха, че Байдън "няма да изчаква изследване, с цел да донесе смяна ".

Планът на Байдън не поддържа легализирането на марихуаната, въпреки че планува да се отстранен логистичните проблеми, с цел да може щатите да открият кои пушачи не са склонни към принуждение. След това щатските управляващи ще могат да решат дали да отстранен тези прегрешения от досиетата им. Чернокожите и латиноамериканците постоянно са обект на по-строги санкции за владеене на марихуана от белите си сънародници, напомня АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР