Кандидатът за президент на Украйна Владимир Зеленски, издигнат от партията

...
Кандидатът за президент на Украйна Владимир Зеленски, издигнат от партията
Коментари Харесай

Зеленски се закани на Русия: Украйна ще си върне Донбас

Кандидатът за президент на Украйна Владимир Зеленски, повдигнат от партията „ Слуга народа “ и спечелил първия тур на вота, се закани да излезе победител от спора в Донбас, съобщи ТАСС.

„ Невъзможно е да бъде спряна войната. Във войната или губиш, или печелиш. Ние можем да спечелим. С дипломация, стопански напредък и подсилване на армията “, съобщи Зеленски в отговор на въпрос от „ Радио Свобода “.

Кандидатът за президент на Украйна съобщи, че през 2014 година е била откъсната територия от страната, визирайки събитията в Източна Украйна. По думите на Зеленски обаче „ това е краткотрайно “ и Украйна още веднъж ще си върне контрола над региони, следени сега от подкрепяните от Москва сепаратисти.

Според изследване на Всеруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ) близо една трета от съветските жители симпатизират на Владимир Зеленски, до момента в който сегашният президент Петро Порошенко е желан от единствено 1% от руснаците. На балотажа в Украйна Зеленски ще се изправи точно против него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР