Кандидатът за президент на републиканците Ники Хейли претърпя неприятно поражение

...
Кандидатът за президент на републиканците Ники Хейли претърпя неприятно поражение
Коментари Харесай

Ники Хейли претърпя срамна загуба на първичния вот в Невада

Кандидатът за президент на републиканците Ники Хейли претърпя неприятно проваляне на първичните избори в Невада , оповестява Ройтерс. Последният останал противник на любимеца Тръмп за републиканската президентска номинация, беше единственият главен републикански претендент, оспорващ първичните избори на партията в щата.

Очаква се някогашният президент Тръмп да обезпечи всички делегати на Невада в настрана гласоподаване на секта по-късно тази седмица, защото той се доближава до номинацията след следващи победи в Айова и Ню Хемпшир. Тръмп не взе участие в първичните избори във вторник, които нямаха никаква тежест в конкуренцията за номинация на републиканската партия.

Гласоподавателите републиканци можеха да отбележат бюлетините си с " нито един от тези претенденти " (не поддържам никого) на първичните избори в Невада . След броене на над две трети от републиканските бюлетини, Хейли имаше 32% от гласовете. За " нито един от тези претенденти " бяха дали своят вот 61% от гласоподавателите.

Победата на Тръмп на първичните избори в Невада наподобява съвсем изцяло сигурна. Така той ще завоюва и всичките 26 делегата на щата.

Ако Тръмп завоюва номинацията на републиканската партия, то той най-вероятно ще се изправи на изборите през ноември против президента Джо Байдън в повтаряне на изборите от 2020 година

Припомняме, че по-рано Донлад Тръмп завоюва първичните избори за и.
 Дори и при загуба в Ню Хемпшир Ники Хейли няма да се откаже
Дори и при загуба в Ню Хемпшир Ники Хейли няма да се откаже

Надпреварата в Републиканската партия се запазва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР