Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов официално

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов официално
Коментари Харесай

Официално: Димитър Бербатов се кандидатира за президент на БФС

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов публично разгласи своята кандидатура. Той съобщи, че поддръжката на клубовете задължава него и екипа му да се преборят с актуалното управление на футболната ни централа. Бербатов дефинира предходния конгрес като " изопачен " и се надява идният, който е на 18-и март, да бъде проведен по по-добър метод.

" Идеята на конференцията е да подчертаваме върху няколко точки и тематики. Тъй като конгресът на 18-ти ще бъде избирателен, публично желая да заявя, че се кандидатирам за президент на БФС.

Видяхме каква поддръжка имаме от клубовете, за което им благодаря. Гоним броя от 50 клуба. Това ме задължава да изляза и да кажа, че още веднъж съм претендент за президент на БФС, защото конгресът ще бъде избирателен. Искам да помоля претендентите, които също имат предпочитание, да го изявят намерено. Така всички ще знаем кои са претендентите за президент на БФС. Да показват своите хрумвания и проекти - нещо, което ние направихме предходната година. Запознахме всички с нашата стратегия. Тя е същата, само че търпи развиване и смяна. Ако има такива искащи, бих желал да се разгласят обществено. Ако актуалният президент желае да направи същото, би било отлично. Предния път излезе в неплатен отпуск. Всички би трябвало да имаме еднакъв старт и условия.

Учудващо е, че продължава натискът клубовете да подписват контрадекларации. Най-пресният образец е от тази заран - от Шумен. Човекът излезе и даде публичност на това, което се е случило. Имало е даже изнудване. Въпросът е за какво се случва всичко това, откакто конгресът ще бъде избирателен. Може би това е ход от управлението на БФС, с който да анулират конгреса. Това не е морално вярно. Не е единствено този клуб, има още такива.

Компетентните органи бяха сезирани предния път, по този начин направихме и в този момент. Това, което се случва, не е вярно. Искаме да избягаме от целия негативизъм и рецензия, само че това не е допустимо. Искаме да предпазим клубовете. Въпросът е за какво не престават с този напън да събират тези контрадекларации.

Не откривам своята акция, а не преставам тази от началото на предишния конгрес. След като свърши предишният конгрес, който беше изопачен, разбрахме, че няма място за отричане. Подкрепата, която клубовете ни оказват, ни задължава да се преборим. Виждаме по какъв начин от БФС взаимстват нашите хрумвания, които предложихме предния път, и ги показват като тяхна концепция.

Очаквам този конгрес да бъде още по-добре изработен и да не спринтирам по стълбите нагоре-надолу и да се пробвам да пробутвам хрумвания, които би трябвало да са ясни от първата минута на конгреса. Не желая да се боря с водещия кое е вярно и кое не е. Искам делегатите на клубовете да имат право да си изкажат думата, а не да бъдат заглушавани от водещия на конгреса. Това води до безпорядък, което не е прелестно. Бих желал да има хора от всички кандидат-президенти в комисиите по преброяване и секретариата. Това е най-честният метод. Ако не се получи това нещо, тогава отново ще спринтирам по стълбите, с цел да дадем почтен избор на всички хора, които са там. А освен на един - този, който е във властта.

Изводите някой път са сложни да се създадат. На моменти не носят задоволство, както беше последния конгрес. Много въпроси си задавах - дали съм направил всичко належащо, с цел да защитя ползите на клубовете, с цел да може да протече един естествен конгрес, едно обикновено осъществяване, дава се думата, не се заглушават хората. Трябва още от начало тези правила да се изчистят и да се знае по какъв начин ще протече този конгрес. Така всеки да се бори по какъв начин да си показа програмата, а не отново да си мислят по какъв начин да се поправи, в случай че някой стартира отново да крие бюлетините. Да не се мисли за схеми и по какъв начин да не се случват такива подли неща. Недопустимо е, само че се случи на предишния конгрес. Затова давам и гласност на тези неща, с цел да стигнат до хората, които провеждат събитието.

Можех да покажа и друга страна от себе си на конгреса предишния път, да бутам, да крещя, само че нямаше да е вярно да стигна на това равнище. Това е в предишното, взехме си поучения и се надявам в идващия конгрес, да не се постанова да стопираме схеми при преброяване на бюлетини, на изявления. Ако аз съм водещия на конгреса и имам микрофон, а някой пред няма, аз умерено мога да го надвикам. Надявам се това да не се случи отново. Борим се за това да можете да присъствате и вие, публицистите, вътре със тон и картина.

Защо има напън над клубовете? Единственият отговор е, че като се съберат 30 подписки от клубовете, да се каже: " Ето, събрахме и отменяме конгреса да е избирателен ". Самият въпрос клони към отрицателен отговор, не мога да кажа нищо положително. Колкото и да желаеме да избягаме от този негативизъм, на моменти се връщаме на тези неизбежни неща. Кристално ясно е какво се случва.

Още веднъж благодаря на всички клубове, които ще повдигнат мен. Ще разберем дали и други клубове ще ме повдигнат. Искам да съм и ще съм президент на всички клубове. Всеки клуб, който желае да ни поддържа, е добре пристигнал.

Ако вземем образеца от през днешния ден с клуба от Шумен, който споделя какво се случва, това значи, че този боязън в тимовете изчезва. Трябва да има еднакъв старт, клубовете би трябвало да бъдат оставени свободно да изразят мнението си.

Подкрепата, която получих беше изненада за доста, само че не и за мен. Очаквах сходно нещо, тъй като знам какъв брой работа свършихме. Ние представляваме клубовете и би трябвало да работим за тяхното положително. Държавата би трябвало да бъде сътрудник в промените, които ще се случат. Към този миг заобикаля да бъде подобен. Живот и здраве, когато ние спечелим, аз и екипът ще желаеме среща с страната, с цел да желаеме поддръжка. Надяваме се страната да откликне.

Надявам се страната да следи обстановката, която се разиграва сега, с цел да знае кой защо се бори. Самата тя да си направи заключения за създалата се обстановка - какви хора ръководят и какви хора се борят. Няма по какъв начин да не се получи. Като човек съм имал моменти на уязвимост, само че след това виждам да заобикалям от тези отрицателни мисли. Аз и моят екип ще успеем, тъй като знам по какъв начин работим. Знам хората, с които работя, с какъв честен компас са.
За миг даже не мога да си помисля, че няма да успеем. Знам, че най-после ще бъдем спечелили. Имало е моменти, в които вместо да се концентрираме върху планове и промени, ние се концентрираме по какъв начин да спрем някоя скица. Ще създадем всичко допустимо да не се стига до трагични моменти.

Не мисля, че е имало поличитеска интервенция на предния конгрес. Иска ми се да имам вяра, че не е имало сходно нещо. Не мога да държа виновен кой човек от коя партия е. Надявам се всичко да бъде проведено по подобен метод, че да не може да се подложи на подозрение решението от конгреса. Затова молих конгресът да се организира по метод, който да излъчи победител по почтен метод. Ако нещата се проведат както би трябвало, никой не може да каже нищо.
Но откакто видяхме по какъв начин приключи предният конгрес, тогава не е редно да замълчим. Не е вярно към всички клубове, които са глсували за мен. Напротив - това ни задължава още повече да продължим по пътя, който сме поели. Защо медиите не са в залата, а ние би трябвало да пускаме онлайн във " Facebook "? Не е нужно това и се надявам този проблем да се почисти ", показа Димитър Бербатов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР