Кандидатът за премиер от Продължаваме промяната“ връчи на президента предложение

...
Кандидатът за премиер от Продължаваме промяната“ връчи на президента предложение
Коментари Харесай

Акад. Денков: Правим всичко възможно да има правителство с втория мандат

Кандидатът за министър председател от „ Продължаваме промяната “ връчи на президента предложение с предпочитаните национални цели и ограниченията за тяхното реализиране

„ Приемам мандата от името на политическа групировка „ Продължаваме промяната “ с ясното схващане, че осъществяването му е сложна задача. Някои даже споделят, че е невъзможна. Но аз и сътрудниците ми сме уверени, че сме длъжни да създадем всичко допустимо, с цел да се оправим. “ С тези думи претендентът за министър председател от Политическа партия акад. Николай Денков пое досието, с която президентът Румен Радев му разпореди да сформира постоянно държавно управление.

„ Натрупаните през годините проблеми и забавените промени изискват от нас оптимални старания за превъзмогване на раздялите и за търсене на работещи решения “, означи акад. Денков. Тъкмо по тази причина Политическа партия подходи друго към реализацията на мандата – разгласи авансово номинацията си за министър председател, който предложения парламентарно показаните партии да се обединят към общи цели. В резултат на тези старания бяха дефинирани четири национални цели:

I. Развитие на конкурентна новаторска стопанска система
II. Гарантиране на национална сигурност и господство на правото.
III. Постигане на енергийна самостоятелност и стабилно развиване
IV. Намаляване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето.

Предложени са също съответни ограничения за тяхното реализиране със периоди за осъществяване. Всичко това е завършено като проекторешение на Народно събрание. „ Реализацията на тези задания би ни помогнало да върнем доверието на хората, че политическата класа още веднъж е почнала да работи в тяхна изгода и за развиването на страната “, сподели акад. Николай Денков, като връчи на президента Радев текста на проекторешението. Той благодари на участвалите в неговата подготовка партии – „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “.

Подготвеният план за решение на 48-то Народно заседание ще бъде препоръчан за гласоподаване в пленарна зала в идващите дни. Кандидатът за министър председател на Политическа партия изрази вяра и останалите политически обединения да го поддържат, тъй като задачите и дилемите в документа са надпартийни.

Ако Народното събрание поддържа с болшинство това решение, Политическа партия ще внесе за гласоподаване личен състав на Министерски съвет. Ако препоръчаният текст не получи задоволително поддръжка, акад. Денков ще върне мандата несбъднат заради неналичието на болшинство за обединяване към препоръчаните национални цели и ограничения за тяхното реализиране. Такова развиване би доближило България към нови нежелани от всички предварителни избори.

Вижте проекторешението .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР