Кандидатът за премиер на България 41-годишният Кирил Петков, чиято нова

...
Кандидатът за премиер на България 41-годишният Кирил Петков, чиято нова
Коментари Харесай

Чуждите медии: Българите очакват новото правителтво да сложи край на дълбоката криза


Кандидатът за министър председател на България 41-годишният Кирил Петков, чиято нова партия за битка с корупцията завоюва общите избори предишния месец, съобщи, че се надява да встъпи в служба в понеделник като началник на четирипартийна коалиция, поставяйки завършек на месеци на политическа невъзможност в най-бедната страна от Европейски Съюз, оповестява Агенция Франс Прес.

Обявявайки своя кабинет, възпитаникът на Харвард и някогашен бизнесмен Петков сподели, че " няма да губи нито минута ", с цел да бъде утвърден кабинета му от Народното събрание. „ Надявам се, че в понеделник това държавно управление ще стане действителност и ще остане такова през идващите четири години “, сподели Петков, до момента в който обявяваше състава на държавното управление си, включващи доста по-млади експерти с опит в чужбина или от бизнес кръгове.

Разочарованите гласоподаватели поддържаха новосъздадената партия за битка с корупцията на Петков „ Продължаваме промяната” (ПП) на 14 ноември, когато се организираха третите за тази година избори. Тя бяха привлечени от платформата й за " нулева приемливост към корупцията ". Новото държавно управление ще постави завършек на 10-годишното владичество на дясноцентристката партия ГЕРБ на някогашния министър председател Бойко Борисов. Той беше изправен пред всеобщи антикорупционни митинги през 2020 година

Петков и различен ученик на Харвард и някогашен бизнесмен, 44-годишният Асен Василев, завоюваха похвали поради решителните си дейности като служебни министри на стопанската система и финансите за възобновяване на прозрачността при харченето на парите на данъкоплатците.

Еuronews, Франция

Лидерите на четири български партии обявиха в петък, че са се съгласили да образуват водена от центристи коалиция, която ще постави завършек на траялата месеци политическа рецесия, давайки на страната, обзета от стопански и здравни проблеми, първото си постоянно държавно управление от април. Споразумението пристигна след продължителни диалози сред спечелилия в общите избори предишния месец в лицето на центристката партия „ Продължаваме промяната”, две десни партии и Социалистическа партия. Взети дружно, четирите партии ще управляват 134 места в 240-местния парламент на България, който би трябвало да гласоподава за утвърждение на новото държавно управление в понеделник. Съгласно съглашението, водачът на Политическа партия Кирил Петков ще бъде претендентът на обединението за министър председател, претрупан със задачата да изведе България от двойна здравна и икономическа рецесия. „ Ние вървим към предложение на устойчиво държавно управление, което се надяваме да продължи през идващите четири години “, сподели Петков.

Business News Europe (BNE), Германия

Очаква се сформирането на коалиция и постоянно държавно управление да постави завършек на дълбоката политическа рецесия в България, която мина през три общи избори и две служебни държавни управления от април насам, защото досега нито една партия не съумя да образува болшинство. Споразумението беше подписано ден, откакто президентът Румен Радев даде на групировката мандата за сформиране на постоянно държавно управление и двамата водачи на " Промяната продължава " Кирил Петков и Асен Василев незабавно го върнаха с предложение за своя кабинет. Петков, който е номиниран за началник на държавното управление, сподели, че първите цели за неговия кабинет, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание на 13 декември, ще бъдат оправянето с ковид-пандемията, високите цени на силата и измененията в държавната администрация, която да я направи по-ефективна и да постави завършек на корупцията.

Daily mail, Англия

Кандидат за министър председател Кирил Петков, който е създател на софтуерна капиталова компания, напомни месеците на митинги против корупцията в България предходната година и сподели, че страната е подготвена за смяна. „ Време е след 32 години българите да видят управници, които се грижат за тях; време е младите българи в чужбина да гледат на България като на обещаващо място, където да се върнат, а нашите родители виждат България като място, където могат почтено да се пенсионират и да изживеят старините си “, означи той.

Източник: БГНЕС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР