Кандидатът за лидер на БСП Крум Зарков заяви, че основният

...
Кандидатът за лидер на БСП Крум Зарков заяви, че основният
Коментари Харесай

Крум Зарков: Колкото съм джендър, толкова съм и кандидат на Румен Радев

Кандидатът за водач на Българска социалистическа партия Крум Зарков съобщи, че главният му мотив да направи поръчката си, е това, че " Българска социалистическа партия може доста повече " и " нашите членове и симпатизанти го заслужават ".

Той отхвърли приписаните му функции, че е индивидът на президента против Нинова и че е покровител на Истанбулската спогодба.

" Как може президентът да има претендент за ръководител на Българска социалистическа партия? Колкото съм джендър, толкоз съм и на Румен Радев претендент. Това са несериозни неща ", съобщи Крум Зарков в " Лице в лице " по бТВ.

Той установи, че Българска социалистическа партия три години се занимава с " по този начин наречената джендър фикс идея, с която се бориш против измислени врагове, вместо да се бориш против същинските и корупцията ".

" Кой споделя, че съм последовател на Истанбулската спогодба? Първо - това не е правилно. Вярно е, че съм упорствал, откакто тази тематика бе решена от дълго време, да не бъде тя знамето на нашата партия. Автентична лява партия има надалеч по-важни проблеми в една страна, раздирана от беднотия ", добави той.

Крум Зарков призна, че чака да има " хейт, тролски интензивности, конспирации " и това не го учудва.

Въпреки това е решен да се бори за лидерския пост, тъй като, по думите му, партията има потребност от смяна. " Мисля, че би трябвало ново лице, нова атмосфера, а не непрекъснати кавги. Най-лявата партия може да избави страната отсам напред ", разяснява Зарков.

" Друго нещо е, че съм упорствал ние да не се крием зад измислени тематики, когато би трябвало да приказваме за проблемите на хората. Джендърманията играе роля на димка ", безапелационен е социалистът.

" Трябва да покажем, че Българска социалистическа партия не е това, което хората виждат - кавги сред водещите лица. Аз съм екипен състезател. Последните два Народното събрание демонстрираха, какъв брой са нежни договарянията. Това държавно управление би трябвало да се случи ", сподели още депутатът от левицата.

Той изрично утвърждава директния избор на водач, въведен с смяна на устава.

" Тази промяна, която бе въведена, за мен е вярната. Аз ще вземам участие по процедура в директен избор ", съобщи Крум Зарков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР