Кандидатът на Републиканската народна партия Екрем Имамоглу ще стане следващият

...
Кандидатът на Републиканската народна партия Екрем Имамоглу ще стане следващият
Коментари Харесай

Кандидатът на опозицията встъпва в длъжност като кмет на Истанбул

Кандидатът на Републиканската национална партия Екрем Имамоглу ще стане идващият кмет на мегаполиса Истанбул, макар нежеланието на ръководещата партия на президента Реджеп Тайип Ердоган. Той ще получи формален мандат за Истанбулската столична община 17 дни след горещо оспорваните избори, които към момента подлежат на обжалване за нередности.

 © БГНЕС
Имамоглу беше поканен в провинциалната изборна комисия в Чаглаян откакто изборната комисия отхвърли молбата на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) за отсрочване на процеса, до момента в който Върховният изборен съвет (ВИС) не завърши обжалването за нередности.

Според заключителното произвеждане, Имамоглу печели изборите с 4 169 765 гласа против 4 156 036 гласа на претендента на ПСР Бинали Йълдъръм, с разлика от единствено 13 729 гласа. Първоначалната разлика в гласовете, оповестени от ВИС на 1 април, ден след изборите, е 28 000.

Очаква се церемонията по встъпването да се организира в централата на столичната община в региона Фатих в 18 ч локално време.

Въпреки че Имамоглу публично ще встъпи като столичен кмет на Истанбул, работата по жалбата на ПСР ще продължи, осведоми ВИС.
 Партията на Ердоган желае анулиране на кметските избори в Истанбул Партията на Ердоган желае анулиране на кметските избори в Истанбул
Управляващата турска Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Ердоган показа изключително обжалване кметските избори в Истан...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР