Кандидатът на “Промяната за председател на СОС Цветомир Петров се

...
Кандидатът на “Промяната за председател на СОС Цветомир Петров се
Коментари Харесай

Кандидатът за председател на СОС на Лена е свързан с ОПГ и лица от списъка Магнитски

Кандидатът на “Промяната ” за ръководител на СОС Цветомир Петров се оказа непосредствен с човек от аферата с Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) и е обвързван с задържания ръководител на организацията Петър Харалампиев, настояват проверяващи служители на реда пред ПИК.

В края на октомври 2018 година Харалампиев беше задържан след следствие на корупционна схема  за български генезис, а при спецакцията в организацията арестувани бяха общо над 20 души. Въпросните удостоверения имат основна роля за приемане елементарно на българско, надлежно - европейско поданство. Макар и " на книга " предопределение на НФСБ, Харалампиев е спряган за доста непосредствен на Вътрешна македонска революционна организация и водача Красимир Каракачанов. В същото време се оказва, че актуалният претендент за ръководител на Столичния общински съвет е попаднал в кръга на разследваните лица, като извънредно непосредствен до Харалампиев.
Според наличните СРС по делото Цветомир Петров също е подслушван и наблюдаван. Петров е част и от организацията “БГ партиот ” и като подобен попада в листата с претенденти за СОС на предишни локални избори на Вътрешна македонска революционна организация. “БГ родолюбец ” е ръководена от Петър Харалампиев, който е сътрудник на Вътрешна македонска революционна организация.
Обвиняемите обаче последователно бяха редуцирани до четирима, а от тях единствено Харалампиев и секретарят на организацията Красимир Томов бяха арестувани под стража. Спецсъдът остави в ареста някогашния началник на ДАБЧ, откакто той изиска по-лека мярка за неотклонение.
Случаят с Харалампиев докара до обществен спор - дали да не се закрие организацията, генерираща корупция и създаваща проблеми с европейските ни сътрудници. Разследването стартира след получен сигнал от партньорски служби. В сигнала в посочено, че ОПГ, ръководено от Петър Харалампиев, е издавало подправени удостоверения за български генезис на жители на страни отвън Европейски Съюз, в това число на лица, разследвани за тероризъм и тежка проведена престъпност.
Според източници от Министерство на вътрешните работи Цветомир Петров попада в кръга на разработваните по делото за ДАБЧ. Същият е назначен на държавна работа от Харалампиев и точно от там идва фантастичният му седемгодишен административен опит. Най-скандалното е, че Петров е обвързван с лице от разширения лист " Магнитски ".
Първоначално общо шестима българи бяха оповестени от щатските управляващи в “черен лист ” като корумпирани. Трима бяха глобени по така наречен закон “Магнитски ” - Делян Пеевски, Васил Божков и
Илко Желязков, други трима - Харалампиев, Томов и някогашния зам.-икономически министър Александър Манолев получиха забрани да стъпват в Съединени американски щати.
Но всичко това не пречи на Лена Бориславова личнода бута Цветомир Петров и да лобира за него пред водача на ГЕРБ Бойко Борисов за сглобка в СОС. Петров е извънредно комфортен за Борисов, тъй като против него има редица компромати и може да бъде държан в послушание. /PIK.BG

 НЕВЕРОЯТНО РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Кандидатът за ръководител на СОС на Лена е обвързван с ОПГ и лица от листата Магнитски! Бориславова персонално лобирала пред Борисов за избора на Цветомир Петров (СНИМКИ)
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР