Кандидатът на “Обединени за София (Продължаваме промяната, Демократична България и

...
Кандидатът на “Обединени за София (Продължаваме промяната, Демократична България и
Коментари Харесай

Първи данни: Терзиев срещу Григорова на балотаж в София

Кандидатът на “Обединени за София ” (Продължаваме смяната, Демократична България и Спаси София) Васил Терзиев печели първия тур на локалните избори в София, демонстрират предварителните резултати от екзитпол до 19 часа. Подкрепата за Терзиев е 38,7%, демонстрират данни на социологическа организация " Тренд ". Данните на организация " Галъп Интернешънъл " дават на Терзиев 38,8%.  На второ място в конкуренцията за кметското място в столицата е Ваня Григорова с 19,3 на 100 поддръжка съгласно екзитпола на " Тренд ", а съгласно този на " Галъп Интернешънъл " - 19,1%. На този стадий претендентът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян събира 17,3% от гласовете съгласно данните на " Тренд ", а съгласно тези на " Галъп Интернешънъл " - 17 на 100. Ако резултатите останат същите Терзиев и Григорова ще се явят на балотаж. Той ще се организира идната неделя - 5 ноември. 

След тях се подреждат претендентът на “Възраждане ” Деян Николов със 7 процента поддръжка съгласно екзитпола на " Тренд " и 7,1% съгласно " Галъп Интернешънъл ", Вили Лилков от коалиция “Синя София ” с 5,3 на 100 от гласовете и Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ с 3/2,9% (съответно съгласно " Тренд " и " Галъп Интернешънъл " ) и самостоятелният претендент Радостин Василев с 2,6%. 

40,6% от гласоподавателите в София са подкрепили листата на “Обединени за София ” за общински съветници съгласно екзитпола на " Галъп Интернешънъл " към 19 часа. На второ място остават претендентите за общински съвет от ГЕРБ/СДС - за тях са дали своят вот 19,2 от софиянци. Трети са претендентите на Българска социалистическа партия за България с 12,7%, а след тях се подреждат листите на “Възраждане ” и “Синя София ” надлежно с 9,7 и 4,8 на 100 поддръжка. С 4,1 процента са претендентите от листата на партията на Станислав Трифонов - “Има подобен народ ”, демонстрират данните на социологическа организация " Галъп Интернешънъл ".

Гласуването се извършваше единствено с хартиени бюлетини след изключителното решение на Централната изборна комисия от петък вечер. 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР