Кандидатът на мощната дясна коалиция Обединени за София (Продължаваме промяната,

...
Кандидатът на мощната дясна коалиция Обединени за София (Продължаваме промяната,
Коментари Харесай

Васил Терзиев не поиска подкрепа от ГЕРБ за балотажа

Кандидатът на мощната дясна коалиция " Обединени за София " ( " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", " Спаси София " ) за столичен кмет Васил Терзиев не изиска поддръжка от ГЕРБ за идния балотаж против издигнатата от Българска социалистическа партия Ваня Григорова. В изявление за Нова телевизия тази заран той съобщи, че в никакъв случай не се е виждал с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и до момента не е търсил неговата поддръжка. Подчерта, че още преди началото на акцията е оповестил, че са политически съперници на равнище София.

Според Терзиев в държавното управление ще има в допълнение напрежение, в случай че той не стане кмет. Не се нае обаче да предвижда дали то може да падне.

В последните дни Борисов няколко пъти отговаряше уклончиво кого би подкрепил на балотажа. Във вторник, 31 октомври), разяснявайки Ваня Григорова и Васил Терзиев, той сподели, че избира държавна благосъстоятелност пред Държавна сигурност, като по този метод косвено поддържа издигнатата от Българска социалистическа партия и други леви и проруски обединения поради тезите ѝ за нужна национализация. По-късно денем водачът на ГЕРБ посочи, че се е пошегувал.

Васил Терзиев разяснява и бъдещата работа на общинския съвет, където " Продължаваме промяната - Демократична България " и " Спаси София " нямат болшинство и ще би трябвало да търсят поддръжка от останалите политически сили за реализирането на програмата си. " Всички общински съветници би трябвало да пазят ползите на софиянци. Няма да се договаряме с някой, а ще търсим поддръжка. Не можеш да правиш безпринципни обединения ", добави Терзиев.

По думите му някои неща ще би трябвало да се вземат решение посредством " обществен напън ". " Когато виждаш по какъв начин някой те саботира, ще го посочваш на обществото. Това ще е нашия жанр - неприкритост от самото начало, всичко ще е в интерес а жителите ", изясни той.

Според него никой не може да обещае, че няма да има корупция, само че може най-малко да има нулева приемливост към нея. За задачата Терзиев има концепция да се внедри система за оценка на риска от корупция. Методологията ще включва разбор на всички процеси и практики и търсене на оптимални решения
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР