Кандидатът на ДПС за президентския пост Мустафа Карадайъ е носител

...
Кандидатът на ДПС за президентския пост Мустафа Карадайъ е носител
Коментари Харесай

Доц. Петър Чобанов: Карадайъ е носител на европейското и обединител

Кандидатът на Движение за права и свободи за президентския пост Мустафа Карадайъ е притежател на европейското и обединител на нацията. Той ще се показа чудесно на изборите, а за какво не и да стигне до балотаж, без значение че сега социологическите анкети му отреждат трето място. Искаме Кардайъ да е победител, съобщи пред телевизия НоваНюз доцент Петър Чобанов от Движението за права и свободи.

Запитан кого ще поддържа Движение за права и свободи на втория тур на вота за президент, в случай че там стигнат сегашният държавен глава Румен Радев и претендентът, подсилен от ГЕРБ-СДС, Анастас Герджиков, Чобанов повтори, че чакат Мустафа Карадайъ да се показа колкото може по-добре. Ако обаче има втори тур без него, то ръководещите органи на Движение за права и свободи ще вземат съответното решение.

В коментар на решението на Конституционния съд, че някогашният длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков е бил назначен в нарушаване на конституцията на република България, доцент Петър Чобанов напомни, че Движение за права и свободи не са имали подозрение по отношение на решението. в противен случай, непрекъснато са предупреждавали, че има нарушение на главния закон и нарушение на положени обети - на президента и на някогашния министър. Въпреки предизвестието ни, от самото начало на първия кабинет на Румен Радев конституцията е била нарушавана, сподели Чобанов.

Затова и Движение за права и свободи отхвърли да взе участие в свикания на 16 август Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) - поради Кирил Петков. Още тогава се знаеше, че не може на КСНС да участва непознат жител. А на 16 август Петков е бил двоен жител. Трябваше за следващ път да изобличаваме измамата и лъжата, акцентира Петър Чобанов.

Много пъти Движение за права и свободи повтаря, че моделът на ГЕРБ не би трябвало да се заменя с нов циничен, като този, натрапен от едноличното ръководство на президента Румен Радев. А ето, че това се случва непрестанно - нарушава се конституцията, министър се заклева макар, че е извършител... Най-важното сега е да се види, че е имало нарушаване, безапелационен бе Чобанов.

Според него смяна няма да има, тъй като " Продължаваме промяната " в действителност се подиграва с лозунга си. Кирил Петков е лъгал и в този момент ще е жертва на офанзиви от всички направления за изборите. Дори кадровите му назначения до момента в който е бил министър, като тези в ББР и държавната консолидационна компания, към този момент стартират да бъдат ревизирани. Новите им управления се оказват несъответствуващи.

Кирил Петков ясно е знаел, че е двоен жител и подписва декларация с погрешно наличие. Спокойно е можел да стане консултант, заместник-министър или да заеме друга висока служба без да нарушава някой закон. Спряло го е обаче огромното му его, сподели Чобанов. Освен това Петков е бил управителен от кръга " Капитал ", който му дърпа конците.

Доц. Петър Чобанов отбрани претендента за народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, като за следващ път удостовери, че Движението застава зад номинацията му.

Според него всички обвинявания против Пеевски са скалъпени от кръга " Капитал ", който има своите фондации и други неправителствени фондации и посредством тях подава подправена информация, в това число към Съединени американски щати. Затова и Делян Пеевски е бил включен в листата по закона " Магнитски ", без да има никакви доказателства за негови нарушавания, в България или отвън страната. Що се отнася до досиетата " Пандора " там също няма никакви основни или истинни обстоятелства против кандидат-депутата от Движение за права и свободи. Пеевски е дал своите пояснения пред българските управляващи, а в Америка неговите юристи ще потвърдят, че незаслужено е станал жертва на закона " Магнитски ", акцентира доцент Петър Чобанов.

Членове и симпатизанти на Движение за права и свободи харесват и предлагат Делян Пеевски за депутат, защото харесват концепциите му и неговата угриженост за елементарните хора. А концепциите са в доста области - помощ за обществено слабите, данъчни облекчения, подсилване на здравната система и други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР