Канбера. Войник от австралийската армия е получил сериозни наранявания на

...
Канбера. Войник от австралийската армия е получил сериозни наранявания на
Коментари Харесай

Reuters: Австралийски войник е пострадал след нападение от крокодил

Канбера. Войник от австралийската войска е получил съществени пострадвания на главата и гърдите, откакто бе нападнат от крокодил късно в петък, оповестиха австралийските медии, като негов сътрудник, който се е притекъл на помощ в северната част на щата Куинсленд, също е бил ухапан, предава Reuters .

Австралийски медии оповестиха, че двамата бойци са плували покрай крайбрежно рибарско населено място на полуостров Кейп Йорк, на към 800 километра (497 мили) северно от Кернс, когато са били нападнати. Кралската авиомедицинска работа заяви, че е откарала мъжете в болница в Кернс, като медиите оповестяват, че и двамата са в устойчиво положение.

" Двете момчета са плували във води, цялостни с крокодили. Единият е бил атакуван, а другият се е опитал да му помогне ", разяснява Австралийската радиотелевизионна корпорация (ABC), цитирайки кмета на Съвета на туземците от региона на Локхарт Уейн Бъчър.

Войникът, пристигнал да помогне на сътрудника си, е получил пострадвания на ръката и китката, съгласно известия в медиите. Не е ясно какво се е случило с крокодила.

От Министерството на защитата споделиха за ABC, че и двамата са военнослужещи, само че не прецизираха дали са били на работа, когато е станала офанзивата.

Департаментът по околна среда на Куинсленд ще проверява в допълнение случая, като екип от чиновници ще посети отдалечения район

Според данни на държавното управление на Северната територия, щата с най -голям брой крокодили в Австралия, там има сред 100 000 и 200 000 соленоводни крокодили, живеещи в дивата природа в страната.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР