Канализацията на градската инфраструктура е претоварена в резултат на презастрояване

...
Канализацията на градската инфраструктура е претоварена в резултат на презастрояване
Коментари Харесай

Директорът на РИОСВ-Варна: Сами замърсяваме морето като заустваме неправилно


Канализацията на градската инфраструктура е претрупана вследствие на презастрояване и дъждовете, които се изсипаха в последните месеци

„ Сами си замърсяваме морето като заустваме погрешно. Канализацията на градската инфраструктура е претрупана вследствие на презастрояване и дъждовете, които се изливат, тъй като канализацията е от разбъркан вид и част се излива в морето “. Това изясни пред Нова телевизия шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна Ерджан Себайтин. Той изясни, че при мощен дъжд част от битово-фекалните води не престават да се изливат в морето.

„ Не се крият данни за чистотата на водата. Има погрешно заустване. Например в пристанищната зона на Варна, която е издигната преди 6 години. Администрацията там е направила по този начин, че заведенията, които са издигнати, са заустили битово-фекалните си води в дъждовната канализация. В резултат на решителните дейности на районната ревизия този проблем беше решен ”, сподели още Себайтин.

Той увери, че туристите няма от какво да се тормозят по отношение на равнището на радиация в морето.

„ Няма никакви учредения за терзания. Преди се правеше ежемесечен мониторинг, а след случая с „ Нова Каховка ” - ежеседмичен в някои пунктове. Няма случай на превишения на нормите на тежки метали и пестициди. Не е открито съществуване на петрол и радиоактивни изотопи. Няма замърсеност от химичен темперамент ”, добави той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР