Канадско-ливанският аудио-визуален проект , авангардната цигуларка и краут-поп дуото излизат

...
Канадско-ливанският аудио-визуален проект , авангардната цигуларка и краут-поп дуото излизат
Коментари Харесай

Задава се "Шумната неделя" на "Аларма Пънк Джаз"

Канадско-ливанският аудио-визуален план , авангардната цигуларка и краут-поп дуото излизат дружно на сцената на клуб *Mixtape 5* като част от специфична взаимна стратегия радиофестивала и платформата за модерна пробна електронна и електроакустична музика . Серията " Шумна неделя " е близо 10-годишно начинание на " Амек ", отдадено на актуалната некомерсиална електронна сцена, прераснало по време на пандемията и в задгранично радиопредаване, представящо един път месечно актуалната ембиънт, нойз, дроун и така нататък сцена у нас на публиката в Северна Македония. " Аларма " и " Амек " , въпреки това, имат дълга история в организирането на събития дружно, само че тази " Шумна неделя " ще е първата за нашата радиосерия.

е план на живеещия в Монреал (Квебек) ливански продуцент, мултиинструменталист и артист Радуан Гази Мумнех и е халюцинационен колаж от арабски инди-авангард, ембиънт, бели шумове, документални аудио и видео фрагменти, усукващи се 16-милиметрови ленти, прожекции под невъзможни ъгли и антиутопични визии за света през новото хилядолетие. Гостува за трети път на " Аларма " след концертите си през 2015 и 2016 година (втория път за осмия ни рожден ден дружно с Bernays Propaganda и родоначалниците на импро-пънка The Ex). Самият Радуан, който назовава Jerusalem In My Heart " повече арт-инсталация, в сравнение с група ", този път идва в София с нов режисьор / колажист / образен актьор - Ерин Селесте Уелсгербер (която замести познатия ни Шарл-Андре Кодер на тази позиция). Радуан Гази Мумнех е прочут у нас и от работата си с канадската пост-метъл тайфа и със , музикант, радиоводещ и деятел от българско-македонски генезис, живеещ в Монреал, член от платформата " Cinema Politica ", също взел участие на взаимно събитие на " Аларма " и " Амек " в Първо студио на БНР предходната година.Иначе последният албум на Jerusalem In My Heart " Qalaq " отива още по-нататък със своето фрагментарно-тревожно-(пост)апокалиптично звучене и с всички посетители, намесени в записите - Моор Мадър , Алекси Пери , Beiru t, Тим Хекър - цяло съзвездие паметни персони в изданието на лейбъла на Радуан Constellation Records. " Qalaq " в момета е и " Албум на седмицата " на на страницата на Радио Бинар (всеки ден до 15 май в 0.00, 12.00 и 18.00).

, която сега е на взаимно европейско турне с Jerusalem In My Heart , e цигуларка и композиторка също от Монреал. Освен със соловата си работа в региона на пост-класическия електроакустичен " минимализъм и абсолютизъм " е позната и като основен член на Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra и Black Ox Orkestar , който опит изяснява забавните и от време на време непредвидени преплитания на пост-рок, клезмер, ембиънт, неокласика и балкански и арабски мелодични линии и в соловото й творчество. Гостува на голям брой актьори и от ъндърграунда, само че и на надалеч по-общопознати модерни класици като Arcade Fire . Най-новият й албум (с програмата от който пътува и на това турне) " Phosphenes " излезе в края на предходната година също за на Радуан.

 създател: Максим Мокдад

ще бъде открита в 20.00 часа от краут-поп дуото OOHS! ( Максим Мокдад и Маргарит Алексиев , прочут повече като Margg Names), една от в действителност истинските модерни български групи в каталога на " Амек ", взела участие и в знакови концерти на " Аларма " през годините - дружно с чилийците Follakzoid и с Moonwalks от Детройт, както и на специфичната българска секция в серията LiveEurope в Младежкия културен център на Скопие, чийто почетен куратор е също " Аларма ".

Трима души от публиката ще си тръгнат със специфични награди – двойни предложения за идващите три концерта на " Аларма Пънк Джаз ": на (съвместно с платформата Stretch), на и на " музата на режисьора Дейвид Линч ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР