Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че руският президент Владимир Путин

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Мишена на Путин в Украйна са цивилните, убеден Трюдо

Канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че съветският президент Владимир Путин е избрал за своя цел цивилните жители , оповестява " Ройтерс ".

Той бе безапелационен, че всяко по-нататъшно нахлуване против цивилни в Украйна ще бъде посрещнато с " най-суровия отговор ".

" Коравосърдечното неуважение на Путин към човешкия живот е безусловно недопустимо. Пределно ясно е, че сега той е избрал да се цели съответно в цивилни ", уточни Трюдо във Варшава.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в осъществяване на геноцид, откакто украинските управляващи оповестиха, че съветски самолети са, убивайки трима души, в това число дете.

От своя страна Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична интервенция " и отхвърля нейните сили да стрелят по цивилни цели.
 Путин предизвестява Запада: Русия ще излезе по-силна Обновена
Путин предизвестява Запада: Русия ще излезе по-силна

Руският президент е уверен, че страната му ще преодолее " нелегитимните наказания " на Запада

Днес Кремъл промени позицията си във връзка с бомбардировките против болничното заведение в украинския град Мариупол с разнопосочни изказвания, които се меняха сред нападателно отказване и апел за определяне на точните обстоятелства.

" Путин би трябвало да знае, че следствията за дейностите му към този момент ще бъдат тежки и по-нататъшната ескалация, по-нататъшният избор на цивилни лица за цели, по-нататъшното потребление на проблематични способи за ликвидиране на цивилни ще бъдат посрещнати с най-тежкия отговор както в международен мащаб, по този начин и самостоятелно по отношение на него ", заплаши Трюдо.

Канада, сходно на редица други западни страни, наложи необятни наказания на Русия след нахлуването й в Украйна . Освен това затвори своето въздушно пространство и пристанища за съветски кораби, изпрати летални оръжия на Украйна и изиска от Международния углавен съд да проверява хипотетични военни закононарушения от съветските сили.
 Зеленски приканва Запада да работи, или милиони могат да загинат
Зеленски приканва Запада да работи, или милиони могат да загинат

Призив на украинския президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР