Канадският премиер Джъстин Трюдо публикува в неделя изявление в чест

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо публикува в неделя изявление в чест
Коментари Харесай

Трюдо: Винаги ще осъждаме антисемитизма

Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласява в неделя изказване в чест на началото на еврейския празник Ханука.

" През идващите осем нощи фамилии и другари ще се съберат, с цел да възпламенят свещите на ханукия една по една, като увещание, че дружно хората ще се молят, пеят и споделят истории на вяра, до момента в който възпоменат чудото в Светия храм в Йерусалим ", сподели Трюдо.

" Ханука е опция да се размишлява върху житейските благословения и да се уважи устойчивостта на еврейския народ пред големи неволи. Време е и да се признаят провокациите, които към момента срещат през днешния ден еврейските общности, в това число неприемливи дейности на антисемитизма. Такава ненавист, без значение дали се случва в университетските кампуси или някъде другаде, няма място у нас или в нашия свят и ние постоянно ще я осъждаме ", продължи той.

Днес, като признаваме забележителния принос, който имат за нас канадските евреи, ние продължаваме да приказваме срещу антисемитизма, където и да се случи. Заедно можем да продължим да построяваме страна, в която честваме многообразието, състраданието и приобщаването, които са силата на Канада.

" От името на всички канадци, Софи и аз поисквам на всички да честват благословена и спокойна Ханука. Хаг Ханука Самах ", приключи Трюдо. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР