Канадският премиер Джъстин (Жустен) Трюдо разказа в интервю за списание

...
Канадският премиер Джъстин (Жустен) Трюдо разказа в интервю за списание
Коментари Харесай

Джъстин Трюдо възпитава децата си като феминисти

Канадският министър председател Джъстин (Жустен) Трюдо описа в изявление за списание " Мари Клер ", че възпитава децата си като феминисти.

„ Занимавам се с политика, тъй като желая да направя света малко по-добър. По-добър за децата ми, за вашите деца. Гордея се с работата, която екипът ни прави, с цел да направи Канада по-отворена, по-приобщаваща и по-справедлива. Но най-важната работа, която правя, не е като политически водач, а като родител. Всеки ден имам удивителната опция, дружно със брачната половинка ми Софи, да изучавам трите си деца на съпричастност, съчувствие, обич към себе си и мощно възприятие за правдивост “, казва министър-председателят.

„ Изключително доста се гордея с щерка ми Ела-Грейс. Тя израства общителна, умна и отворена към света към нея. Обичам я и се тормозя, тъй като като татко, наследник, брачен партньор и жител съм очевидец на неравностойни спънки, с които се сблъскват дамите и девойките всеки ден. 2017 година сме, само че в Канада и по света дамите и девойките към момента се сблъскват с принуждение, дискриминация, стандарти, които ги лимитират, и неравностойни благоприятни условия, които им пречат да реализират своите фантазии. За мен е полуда, че блестящата ми състрадателна щерка ще израсне в свят, в който, все пак, към момента има хора, които няма да приемат сериозно нейния глас, тъй като е жена. Мога и ще работя всеки ден, с цел да отстрани тези неравенства. Но също по този начин знам, че най-мощното решение ще пристигна от самата Ела. Софи и аз не можем да бъдем с нея във всеки тежък миг от живота й, с цел да я защитим, когато някой я кара да се усеща незначителна и тъжна. Така че най-хубавото, което можем да създадем, е да й помогнем да научи, че е равна с всички. Тя има голяма мощ, която никой в никакъв случай не може да й отнеме. Това означа да бъде феминистка “, споделя Трюдо.

" Аз съм късметлия, че имам необикновен сътрудник като Софи, която продължава да ме въодушевява и да ме провокира и преди няколко години ми оказа помощ да стигна до повратна точка. Говоря за това, че научи Ела, че тя може да бъде всичко, което желае да бъде. Равенството сред половете не е единствено проблем за дамите и девойките. Всички ние ще спечелим, когато те има същите благоприятни условия като мъжете и момчетата и би трябвало да създадем това действителност. Нашите синове имат силата и отговорността да премахнат сексизма и желая, когато синовете ми Ксавие и Адриан пораснат, да бъдат част от смяната. Но аз също желая да им оказа помощ да се трансфорат в съпричастни младежи, мощни съдружници, които да живеят в обич и обвързаност към правораздаването. Искам синовете ми да избягат от натиска да бъдат по-специални от дамите, защото това е нездравословно и за мъжете и хората към тях. Искам те да се усещат удобно и да бъдат феминисти, които се застъпват за това, което е вярно “, прибавя министър председателят.

„ Феминизмът не е единствено убеждението, че мъжете и дамите са равни. Това е знанието, че когато всички сме равни, всички сме по-свободни. Това е безсърдечен ангажимент да се търсим един в различен, тъй като по този начин започваме да построяваме свят, в който всеки се третира с почитание и самопризнание. И това е непоколебимото разбиране, че всички хора имат едни и същи права, само че този свят към момента не съществува. Той може да бъде построен от хора, които имат мощно възприятие за правдивост и съпричастност, които се застъпват за правата на другите и търсят способи за основаване на по-приобщаващи общности. Това е светът, в който желаеме да живеем. Това е светът, в който желаеме децата ни да живеят. Трябва да възпитаме децата си феминистки, тъй като те имат отговорността и силата да трансформират бъдещето си към по-добро “, счита Трюдо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР