Канадският автомобилен производител Daymak представи своя първи триколесен Daymak Spiritus.

...
Канадският автомобилен производител Daymak представи своя първи триколесен Daymak Spiritus.
Коментари Харесай

Триколесният двуместен електромобил Spiritus ускорява до 100 само за 1,8 секунди

Канадският авто производител Daymak показа своя първи триколесен Daymak Spiritus. Най-мощната настройка на електрическия автомобил развива оптималната скорост до 209 км/ч. Компанията акцентира, че това е връх за триколесните транспортни средства. Интересно е че новият електрически автомобил Spiritus Ultimate се форсира даже по-бързо от

Предлагат се две конфигурации на Daymak Spiritus. Това са Spiritus Deluxe с оптималната скорост 137 км/ч и електродвигател с мощ 147 конски сили, и Spiritus Ultimate – със 209 км/ч (197 конски сили). Налични са два разнообразни акумулаторни блока – потенциалът на първия е 80 KWh, което е задоволително за пробег от 482 километра. Капацитетът на по-малкия акумулаторен блок е 36 KWh, който при модела Deluxe обезпечава пробег от 300 км.

Интересно е че моделът Spiritus Deluxe коства $19 995, до момента в който конфигурацията Ultimate е по-скъпа – $149 995. За сметка на това по-скъпият електрически автомобил се форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 1,8 секунди, до момента в който при базовата версия ускорението от 0 до 100 става за 6,9 секунди. Можем да забележим, че Spiritus Ultimate се форсира с една десета от секундата по-бързо от Tesla Roadster.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР