На британците, заразени с неприятна насекома, която предизвиква повръщане и

...
На британците, заразени с неприятна насекома, която предизвиква повръщане и
Коментари Харесай

Норовирус: На британците е казано „не ходете на работа или на училище“, тъй като силно заразната насекома шири Обединеното кралство

На британците, инфектирани с неприятна насекома, която провокира повръщане и диария, е казано да не вървят на работа или на учебно заведение след повишение на болестта случаи.

Учени от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) споделят, че случаите на норовирус са по-високи, в сравнение с нормално би трябвало да бъдат за това време на годината - и упрекват неприятното време за разпространяването на заболяването. Данните от държавните лаборатории за тестване демонстрират, че случаите на норовирус са 75 % по-високи от петгодишната междинна стойност за същия интервал от четири седмици.

UKHSA сподели, че повода „ сега се проверява “ и че „ голям брой фактори “ може да способстват за изненадващите цифри, като да вземем за пример промени в тестването след пандемията на Covid и студеното време до момента тази пролет.

Освен повръщането и диарията, норовирусът може да докара до дехидратация на страдащите, тъй че е значимо да продължите да пиете вода, в случай че се разболеете от него. Тези от уя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР