Канадската провинция Квебек иска да въведе извънреден данък за онези,

...
Канадската провинция Квебек иска да въведе извънреден данък за онези,
Коментари Харесай

Квебек иска данък за неваксинирани, Канада ще им отказва помощ за безработни


Канадската провинция Квебек желае да вкара ексклузивен налог за тези, които не се имунизират. По думите на провинциалния министър председател Франсоа Лего те съставляват " финансово задължение " и " задръстват лечебните заведения ".

Канадската провинция Квебек желае да вкара специфичен налог за хората, които не желаят да се имунизират против ковид. „ Обсъждаме спомагателна здравна такса за всички пълнолетни, които отхвърлят да се имунизират “, сподели ръководителят на провинциалното държавно управление Франсоа Лего. Неваксинираните, съгласно него, са " финансово задължение " за своите съграждани, тъй като „ задръстват лечебните заведения “.

Строги ограничения от декември насам
Редакцията предлага
По публични данни, в провинция Квебек с нейните осем милиона поданици сега са признати в болница 2742 пациенти с Ковид-19, от които 255 са в интензивното поделение. С оглед още веднъж увеличаващите се инфекции, към края на годината в Квебек отново бяха въведени строги ограничавания на публичния живот, в това число нощен полицейски час и възбрана за огромни частни събирания. Неваксинираните също така нямат право да пазарят в магазини, в които се продават алкохол и канабис.

Опозицията разкритикува желанията на провинциалното държавно управление. Лидерът на Консервативната партия Ерик Дюхайм сподели в Туитър, че новата такса ще " разедини " обществото. А лидерката на Либералната партия на Квебек Доминик Англад - привърженичка на наложителната имунизация – счита новия налог за " отклонение на вниманието от значимите тематики ".

Санкции за неимунизирани има и в други страни

На доста места по света се разискват наказания за нежелаещите да се имунизират. В Канада федералното държавно управление предложи на тях да не им се заплащат компенсации при безработица. Сингапур пък разгласи, че към този момент няма да покрива разноските за лекуване от Ковид на хора, които отхвърлят да се имунизират.

Германия за малко беше отменила безплатните проби, които се изискват за достъп до разнообразни прояви на публичния живот, само че откакто набъбна броят на инфекциите от Омикрон, още веднъж ги вкара, а Италия направи имунизацията наложителна за всички хора над 50 години и вкара санкции за тези, които отхвърлят имунизацията.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР