Канада ще инвестира около 170 милиона щатски долара за разработване

...
Канада ще инвестира около 170 милиона щатски долара за разработване
Коментари Харесай

Канада инвестира в онлайн здравни грижи

Канада ще влага към 170 милиона щатски $ за създаване на принадлежности за виртуална грижа за физическото и психологично здраве на жителите, с цел да се оправят по-добре с следствията от новата пандемия от ковид, съобщи министър председателят Джъстин Трюдо, представен от Агенция Франс Прес.

Средствата ще бъдат употребявани основно за основаване на нови онлайн платформи и приложения, които да дават на канадците „ тактики за ръководство на напрежението или помощ от лекари при потребност ”, сподели Трюдо.

Фондът ще има за цел да ускори виртуалната грижа онлайн, с цел да помогне за прекъсване на разпространяването на вируса, който публично е заразил близо 60 000 души и е довел до гибелта на повече от 3750 души в Канада.

„ Като помагате на лекарите да организират съвещания онлайн, можете да останете в сигурност вкъщи, а нашите лечебни заведения могат да останат фокусирани върху тези, които се нуждаят от дейна грижа най-вече “, съобщи Трюдо по време на ежедневния си брифинг.

„ Както можем да използваме приложения, с цел да поръчаме вечеря и да се включим във видеочатове, с цел да поддържаме връзка със фамилията, по този начин можем да използваме новите технологии, с цел да се поддържаме здрави взаимно “, сподели канадският министър председател. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР