Канада предупреди в понеделник за спамуфлаж дезинформационна кампания, свързана с

...
Канада предупреди в понеделник за спамуфлаж дезинформационна кампания, свързана с
Коментари Харесай

Обвиняват Китай за масирана дезинформационна кампания срещу водещи политици в Канада

Канада предизвести в понеделник за " спамуфлаж " дезинформационна акция, обвързвана с Китай, която употребява талази от онлайн постове и така наречен дийпфейк видеа (манипулирани клипове), с цел да унижи и дискредитира канадски политици, измежду които е и министър председателят Джъстин Трюдо, предадоха Агенция Франс Прес и БНР.

Външното министерство заяви, че е " записали " спамуфлаж " акция, обвързвана с Китай ".

Мрежа от ботове, съгласно министерството, е сложила хиляди известия в сметки в обществените медии на десетки членове на Народното събрание, в това число министър-председателя Джъстин Трюдо и водача на опозицията Пиер Поалиевр, обвинявайки ги в разнообразни закононарушения и етични нередности.

Кампанията е почнала при започване на август и се е засилила през септември за " дискредитиране и оклеветяване на дадени депутати " и " задушаване на рецензията към Китайската комунистическа партия ".

През август компанията " Мета " разгласи, че е премахнала хиляди сметки във Facebook и Инстаграм, които са били част от огромна китайска спам интервенция.

Активна в над 50 платформи и конгреси, в това число още ТикТок, ЮТюб и Екс (бивша Туитър), представител на " Мета " има вяра, че акцията е " най-голямата и най-резултатна интервенция за прикрито въздействие " в света.

Мрежата всекидневно поства хвалби за Китай и рецензии към Съединени американски щати, западните политики.

Други нейни цели са Тайван, Австралия, Англия, Япония.

Отношенията сред Отава и Пекин са на ниско равнище тази година след обвинявания в китайска интервенция в канадските избори и експулсиране на китайски посланик през май.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР