Доналд Тръмп обмисля планове да накара страните от НАТО да

...
Доналд Тръмп обмисля планове да накара страните от НАТО да
Коментари Харесай

The Telegraph: Тръмп има мащабен план за НАТО и постигане на мир в Украйна

Доналд Тръмп обмисля проекти да накара страните от НАТО да усилят разноските за защита до 3% от Брутният вътрешен продукт, в случай че завоюва втори мандат в Белия дом и е създал проект за преустановяване на войната в Украйна, написа The Telegraph, представен от " Фокус ".

Предишният президент счита, че от страните членки би трябвало да се изиска да способстват повече за груповата защита на алианса в светлината на заканите от страна на Русия и Китай.

Той също по този начин счита, че разпоредбите за отчитане би трябвало да бъдат изменени, тъй че разноските за военна помощ за Украйна да не се регистрират за реализиране на задачата - политика, която ще докара до намаление на разноските на няколко страни под сегашната цел от 2 % от Брутният вътрешен продукт.

Източник, непосредствен до Тръмп, е декларирал, че той от известно време обмисля да лобира пред алианса за увеличение на средствата, само че е бил в допълнение уверен след срещата си с Анджей Дуда, президент на Полша, предишния месец.

" Мисълта му се развива в посока 3 %, изключително след диалога с Дуда - и това не включва парите за Украйна “, е показал източникът.

Съобщава се, че срещите на Тръмп с Дуда са били основни и за убеждаването на предходния президент на Съединени американски щати да се откаже от опълчването си на дълго отлагания пакет от помощи за Киев в размер на 60 милиарда $.

Тръмп неведнъж е заплашвал да отдръпна поддръжката на Съединени американски щати за съдружниците от НАТО, в случай че страните членки не усилят бюджетите си за защита.

" Тръмп ще спре убийствата "

Източник, непосредствен до Тръмп, е декларирал, че той е създал обстоен проект за спокойно преустановяване на войната, само че той няма да бъде оголен преди изборите.

" Има проект, само че той няма да го разисква с кабелните новинарски мрежи, тъй като тогава губи всички лостове за въздействие ", е декларирал източникът.

Вместо това съгласно него той ще се концентрира върху елементарното обръщение, че ще постави завършек на войната, в опит да завоюва американските гласоподаватели, които се надяват на мир. " Той желае да спре убийствата ", е показал източникът на английската медия. " Това е стикер за ризница: Тръмп ще спре убийствата ", е допълнил той.

В изявление за списание Time, оповестено във вторник (30 април), Тръмп съобщи, че посланието му към съдружниците от НАТО е: " Ако няма да платите, тогава сте сами ".

Тръмп съобщи, че Европа " се е възползвала от Съединени американски щати, както във връзка с НАТО, по този начин и във връзка с Украйна ". " Ако Европа няма да заплати, за какво ние би трябвало да плащаме? ", попита той. " Защото те са доста по-силно наранени. Между нас и Русия има един океан. Но сред тях няма ".

Той добави: " Ще се опитам да оказа помощ на Украйна, само че Европа също би трябвало да стигне до такава степен и да си свърши работата ".

Говорител на акцията на Джо Байдън съобщи, че Тръмп " заплашва да изостави съдружниците, в случай че бъдат нападнати, и да разреши на Путин да прави каквото си желае, правейки американците по-малко сигурни ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР