Кан. Водещи европейски организации в областта на кино индустрията подписаха

...
Кан. Водещи европейски организации в областта на кино индустрията подписаха
Коментари Харесай

Предложението на българския комисар Мария Габриел за каталог на европейските филми получи силна подкрепа на кинофестивала в Кан

Кан. Водещи европейски организации в региона на кино промишлеността подписаха манифест за основаване на онлайн азбучник на европейските филми, препоръчан от българския еврокомисар Мария Габриел. Това стана по време на 71-ия кинофестивал в Кан, оповестиха от пресофиса на българския еврокомисар Мария Габриел . Идеята за подобен азбучник беше стартирана от комисар Габриел на Берлинале през февруари, а преди този момент и на филмовия фестивал във Венеция през септември. Организации на режисьори, продуценти, артисти, участващи на кинофестивала в Кан, одобриха концепцията на комисаря, която предлага основаването на този азбучник, тъй като през днешния ден към момента няма задоволително видимост на европейските филми и би трябвало да се усъвършенства тяхното разпространяване, разпространение и улеснено намиране в онлайн платформите. Въпреки непрекъснатите старания за контролиране, европейските филми към момента са едва показани в онлайн средата - в единствено 47% от случаите кинопремиерите са последвани от стартирането на филмите на правилото " видео при поръчка ".
" При състояние, че пазарът на видео и излъчвания по поръчка отбелязва непрекъснат напредък, тази обстановка подкопава целия аудио-визуален бранш в Европа и показва неизползвания капацитет на европейските произведения. Едно от изискванията за справяне с предизвикването е подобряването на прозрачността за това какви европейски филми се оферират. Онлайн видимостта на европейските филми е основно изискване за приемане на изгоди от софтуерната гражданска война, с цел да се подсигурява, че европейският аудио-визуален бранш се развива сполучливо в цифровата епоха ", разяснява Мария Габриел. В манифеста се показва още, че събирането на повече данни за всички европейски филми би помогнало на потребителите да създадат осведомен избор. Това би подействало и като катализатор за работещите в сферата да приспособяват пазарните си тактики.
Основна цел на каталога на европейските филми е да направи забележими заглавия, които са привлекателни, само че остават подценявани и не доближават до публиката. Подписалите манифеста поемат ангажимент да улеснят основаването на надеждна и непрекъснато актуализираща се база данни за наличните европейски филми онлайн в обособените страни членки. Прототипът на каталога се чака да бъде показан през октомври.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР