Кампанията на Стандарт - Моят град. 10 причини да остана

...
Кампанията на Стандарт - Моят град. 10 причини да остана
Коментари Харесай

Еврошампион: Искам светът да разбере за Балчик

Кампанията на " Стандарт " - " Моят град. 10 аргументи да остана в него ", отличи гениите на курортния град


Горд съм, че съм от Балчик. Искам да дам кураж на всички млади спортисти, с цел да покажем на света, че от дребните градове може да стане нещо огромно. Това съобщи европейският първенец за младежи до 18 години по мятане на чук Валентин Андреев, който получи специфичната премия от акцията " Моят град - 10 аргументи да остана в него ", която през днешния ден се организира в Балчик.
За " Стандарт " е особена чест и наслада да дадем наградата на едно момче, което от дълго време популяризира България и неговото име още дълго ще се записва с триумфи на международните сцени, съобщи основният редактор на " Стандарт " Славка Бозукова при оповестяването на премията. И добави: " Андреев още не е навършил 18 години, а е лидер на международната класация в категория " Хвърляне на чук " ".  Отличието бе връчено от кмета на града Николай Ангелов, който поздрави младежа и съобщи, че и отсега нататък общината ще му дава цялостна поддръжка в подготовката за надпреварите.
В категория " Отбрана и сигурност " премията отиде при Валентин Попов, който повече от 10 години директно провежда и управлява охранителния състав и оперативните дежурни в общината. С съвършената си организация в редица инфарктни обстановки той е избавил десетки човешки животи, посочи при представянето на оценката градоначалникът. Моята причина да остана и да работя за Балчик е спокойната среда и трайната наклонност за понижаване на престъпността в последните години, съобщи от своя страна Валентин Попов.
В категория " Култура " премия получи Венцислав Марков, създател на главните монументи, които красят Балчик. Сред тях изпъква скулптурата на Светите братя Кирил и Методий в центъра на градчето. Творбите на Марков към този момент печелят фенове в цялата страна и в чужбина. Когато преди 10 години се върнах в Балчик след учението си в София ми беше доста мъчно, само че благодарение на хора от общината съумях да си стъпя на краката и през днешния ден работя с удвоени сили, сподели скулпторът и даде съвет на управляващите, в случай че желаят да привлекат повече младежи в дребните обитаеми места, да им оказват помощ в първичните стъпки.
Една жена образно демонстрира по какъв начин, в случай че има предпочитание и воля, може да се преобрази едно начално учебно заведение даже и в дребен град. Това е директорката на " Антим І " в Балчик Румяна Петрова. Тя получи премията в категория " Образование ", а при представянето й кметът Николай Ангелов разгласи, че тази година родители от целия град записват децата си в учебното заведение поради положителното качество на преподаване и отличната организационна активност на Румяна Петрова.
Борислав Лафазански пък получи оценката в категория " Технологии ". Той е началник на компанията " Лафи ", с помощта на която Балчик има един от най-скоростните интернети с изцяло покритие в града. Убеден съм, че Балчик е най-хубавото място за живеене, дава идеални благоприятни условия за спорт през цялата година и единственото нещо, което липсва на града е закрит басейн, сподели при приемането на премията Лафазански.
В категория " Туризъм " наградата взе един сполучлив управител, който ръководи най-престижните хотели в Балчик и е част от триумфа на туристическата дестинация Балчик - Джем Акиф. Моята фантазия е да се съпоставяме не с хотели в България, а е с тези в Кан и съм сигурен, че скоро и това време ще пристигна, безапелационен бе Акиф.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР