Кампанията Бъди войник е спряна временно заради разпространението на коронавирус.

...
Кампанията Бъди войник е спряна временно заради разпространението на коронавирус.
Коментари Харесай

Временно спряха кампанията Бъди войник“ заради коронавируса

Кампанията " Бъди боец " е спряна краткотрайно поради разпространяването на ковид. Мотивът да бъде спряна в този момент е, че по време на нейното осъществяване се събират на едно място много хора в затворени пространства . Това сподели зам.-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов пред публицисти.

По думите му, дружно с ръководителя на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски , от Министерството на защитата са съгласували ограничения за предотвратяване със болест от ковид. Мерките са в две групи - в районните обрасти, където е открита болестта и там, където няма болест все още.
 СЗО: Коронавирусът е пандемия, която може да се управлява
СЗО: Коронавирусът е пандемия, която може да се управлява

Той изрази надълбоко безпокойствие от това, че някои страни не реагират на тази опасност с нужното равнище

Аз като и.д. шеф на защитата разпоредих да се уточни подготовката на Българската войска , носене на бойни наряди. Целта е да се насочат напъните върху действия, които касаят отговорностите на армията, според конституционните ни отговорности.

Фокусът е ориентиран към носене на бойно дежурство, на обезпечаване на въздушното пространство над страната, на дежурствата по аварийно-спасителни действия , сподели вицеадмирал Ефтимов.

" Отговаряме да пазим устоите на страната. Дейностите, които извършват носенето на наряди, се извършват в цялостен размер. Ограничили сме конференции, семинари, командирски сборове - рутинни неща, които организираме въз основата на видеоконферентни връзки ", добави вицеадмирал Ефтимов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР