Кампаниите за осведомяване на обществеността, стартирани от правителствата, обикновено са

...
Кампаниите за осведомяване на обществеността, стартирани от правителствата, обикновено са
Коментари Харесай

Абсурдните герои в германската кампания за ваксинация срещу Covid-19

Кампаниите за осведомление на обществеността, стартирани от държавните управления, нормално са добре изпипани и премислени каузи. Не и в Германия, където длъжностните лица съумяха да провокират редица несъгласия по време на пандемията в устрема си да опазят популацията.

От харченето на милиони за видеоклипове, които се одобриха с отрицание, през възлагане на хипотетичен последовател на Хамас да популяризира ваксинацията за популацията на страната, говорещо арабски, до разчитане, че звездата от " Спасители на плажа " Дейвид Хаселхоф ще повлияе на милиони хора – всичко това съгласно немците се оказа по-скоро отчайващо. Правителството бе изправено пред известна напрежение поради неуместния си метод към акциите за информиране на обществеността.

Дебатът за тяхната рекламна тактика стартира още през предишния ноември, когато федералното държавно управление пусна първото видео, употребявайки хаштага #besondereHelden, което значи " специфични герои ". Клиповете изобразяваха военни герои от бъдещето, които са се " борили " против разпространяването на Covid-19, когато са били млади, мързелувайки на своите дивани.

Третото видео бе излъчено преди дни и бързо се наложи държавното управление да го смъкна от мрежата.

От самото начало акцията беше остро подложена на критика поради нейния лек звук по време на национална рецесия и тежки загуби на живот – близо 90 000 души починаха от ковид. Освен това анализаторите откриха видеоклиповете за нечувствителни към доста хора, които нямаха опцията да бъдат " мързеливи " по време на пандемията. 

Освен противоречивото духовитост, въпросът за бюджета също беше необятно обсъждан. Според федералното държавно управление за производството на видеоклиповете са употребявани средства от данъкоплатци в размер на 386 887 $, а за реклами и разпространяване са употребявани 2 138 159 $, установи CNN.

Сега, когато третата вълна е прекратена и броят на инфекциите е понижен фрапантно, насърчаването на акцията за имунизация в страната е на върха на дневния ред на държавното управление. Към събота 25,7% от немското население са изцяло имунизирани и 48,1% са получили първата си доза, съгласно данните на министерството на опазването на здравето.

И по този начин стигаме до третия видеоклип, който бе пуснат на 8 юни. Най-големият скандал в него се оказа присъединяване на основания в Берлин доктор Наджиб Ал Саиди, които е разгласил антисемитско наличие във Facebook през май. Той е определен от немското държавно управление да предизвиква имунизациите измежду арабско говорещото население на страната.

Ал Саиди и държавното управление отхвърлиха да разясняват абсурда пред CNN.

Германското държавно управление смъкна видеото, откакто рецензиите станаха тематика номер 1 в общественото пространство. Говорител на Ангела Меркел съобщи на конференция, че канцлерът надълбоко съжалява, че " не са били осъществени нужните инспекции в точния момент ".

" Когато пуснахме видеото в интернет, не бяхме наясно с детайлностите ", добави той. На това критиците дадоха отговор, че инспекцията изисква единствено " просто търсене във Facebook, което лиши единствено няколко секунди ".

Участието на американската звезда Дейвид Хаселхов също не се одобри изключително задушевно.

В сваленото видео звездата прикани германците да се имунизират, казвайки: " Намерих независимост с имунизацията. Можете и вие! ". Това е част от държавната акция #ÄrmelHoch, което значи " ръкави ", в която доста немски звезди предизвикват имунизацията, показвайки личната си ръка след слагане на ваксина. Целта му е " да доближи до необятна част от популацията и да ги стимулира да получат имунизацията ", съгласно здравното министерство.

 

David Hasselhoff hat sich für die Corona-Schutzimpfung entschieden. Warum, erklärt er im Video: #ÄrmelHochpic.twitter.com/b5nSjlTVTy
— BMG (@BMG_Bund) June 7, 2021
След като един нервиран консуматор на Туитър изиска същата сума пари, която Хаселхов е получил за видеоклиповете, здравните чиновници дадоха отговор, че той " не е получил никакво заплащане за представянето си ". Но въпросното показване беше подигравано и подложено на критика в Германия, а хората акцентираха, че имунизациите не са налични за огромна част от популацията заради проблеми с доставките. Въпреки че всеки на възраст над 12 години към този момент може си да назначи час за имунизация, Германия няма задоволително ваксини, които да покрият цялото население.

В едно основно отношение немската акция беше сполучлива: получи гласност, само че с цената на насмешки, рецензия и разстройване, проучва CNN. Мнозина в страната в този момент се чудят какво ще измисли държавното управление като последваща стъпка в посока запазване на здравето на популацията.

 
" В България даже лекарите не са сигурни дали имунизациите са добра концепция "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР