Кампаниите на двамата кандидати за френския президентски пост в последните

...
Кампаниите на двамата кандидати за френския президентски пост в последните
Коментари Харесай

Марин Льо Пен избра да бъде котка, Макрон остана куче

Кампаниите на двамата претенденти за френския президентски пост в последните дни бяха доста динамични. Еманюел Макрон и Марин Льо Пен влязоха в пряк конфликт и по време на единствения сред тях избирателен дебат на 20 април. През тази предизборна акция крайнодясната лидерка се опита да се показа в по-умерена светлина и в по-непринуден жанр, а досегашният държавен глава сподели възприятие за комизъм в някои обстановки и също по-непринуден жанр в други моменти. В не дребна степен за тази непрестореност способстваха и домашните любимци на двамата претенденти за президенти, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тайното оръжие на Марин Льо Пен - нейните котки

Миналия октомври Марин Льо Пен съобщи, че в случай че бъде определена за президент, нейните котки ще я последват в Елисейския замък. Страстна почитателка на този скотски тип, лидерката на " Национален общ брой " даже е употребила локдауна, с цел да следва курс за професионален гледач на котки и е получила диплом. Тя споделя, че може да трансформира това занятие в непрекъсната работа, напомня френската медия Ер Те Ел.

Всъщност не за първи път Марин Льо Пен загатва сходно нещо. Още през 2015 година след провалянето й на регионалните избори във Франция, тя съобщи: " Мога да приключа всичко и да се захвана с нещо друго. Да имам плантация за развъждане на котки, да вземем за пример ", напомня сп. " Пари мач ". Пред френското издание тогава Марин Льо Пен призна, че се вижда по какъв начин остарява, обкръжена от тези животинки. " Котките са извънредно интелигентни животни. Те ми носят голяма наслада, утешават ме, дават ми голяма деликатност в този свят на грубияни. Котката в никакъв случай не е в спор, тя е едно без значение животно ", показа Льо Пен.

Марин Льо Пен има три котки в къщата си в Ла Сел-Сен-Клуд в департамента Ивлин, където тя живее дружно с трите си деца. Котките се споделят Керилио, Джаз и Гаврош. Те са от породата бенгалска котка. Льо Пен провежда запознанства на женската от тях - Джаз, с мъжки породисти екземпляри и след това отглежда дребни котенца, които подарява на подобаващи фамилии. Тя напомня, че едно бенгалско коте коства до 2000 евро, само че самата тя не се интересува от облага, а от това животинките да бъдат третирани добре в новите си фамилии.

Цялата тази котешка идилия направи Льо Пен много по-симпатична за някои от гласоподавателите.

Макрон отвръща на удара с правилния Немо

Макрон не остана по-назад от Льо Пен. Още преди да разгласи публично кандидатурата си, през есента до момента в който Льо Пен споделяше пред медиите за живота си на сама жена, обкръжена от котки, Макрон означи 4 октомври - Световния ден на животните - със фотография в акаунта си в " Инстаграм " на кучето си Немо. В обръщение към фотографията Макрон прикани французите да се грижат за преданите си четириноги приятели и да не гледат на осиновяването на животни като на някаква смешка, а да извършва задачата на осиновители съществено. Кучето Немо бе осиновено от Макрон и брачната половинка му Брижит през лятото на 2017 година от подслон в департамента Ивлин. Сега Немо, който е кръстоска сред лабрадор ретривър  и грифон и е черен на цвят, живее в Елисейския замък и неведнъж посреща високопоставени посетители.



Макрон нанася и крошета

През тази кандидат-президентска акция Макрон разчиташе освен на домашния любим, с цел да наподобява неналожителен. По време на предизборна демонстрация по-рано тази седмица в Сен Дени той надяна боксови ръкавици за къса боксова партия с подобаващ сътрудник, който заемаше единствено отбранителна позиция, до момента в който президентът щурмуваше. А в Марсилия, където организира избирателен протест към Великден, Макрон театралничи с разтворена риза, показваща много мъжествено гръдно окосмяване. Кадърът бе дело на фотографката на Елисейския замък Соазиг дьо ла Моасониер. Снимката породи много мнения в интернет. В емисия, в която беше посетител в телевизия " Франс 5 ", Макрон призна, че в Марсилия  е било в действителност топло и по тази причина изглеждал по този начин на фотографията. Той добави, че по принцип утвърждава фотосите, които прави фотографката и които след това се разгласяват публично, само че за гореспоменатата фотография той показа, че май я е одобрил преждевременно.

В същата телевизионна емисия, излъчена на 18 април, Макрон сред прочее показва забележително възприятие за комизъм. Той съвсем не беше оставен да приказва, само че за сметка на това водещият Бертран Шамроа се помайтапи с непрекъснатите обръщения към нацията на Макрон по време на локдауните, в които той бе документиран да повтаря едни и същи препоръки и рекомендации. Водещият се подигра и с някои по-патетично звучащи изявления на Макрон в телевизионни изявленията, които бяха припомнени на фона на трагична музика. През цялото предаване Макрон се смя до сълзи, показвайки и забележителна дарба за самоирония, което също способства за по-непринудения му имидж в тази кандидат-президентска акция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР