Камерната опера Каменният пир“, вдъхновена от историята за Дон Жуан,

...
Камерната опера Каменният пир“, вдъхновена от историята за Дон Жуан,
Коментари Харесай

MozArt фестивал в Правец: 4 дни музикални удоволствия

Камерната опера „ Каменният гуляй “, въодушевена от историята за Дон Жуан, ще бъде международната премиера тъкмо за началото на  XVII MozArt фестивал в Правец, който ще се организира от 19 до 22 август . Автор на музиката е приетата зад граница българска композиторка Албена Петрович-Врачанска, а либретото е на Яна Букова. Постановката на Държавна опера-Стара Загора е под режисурата на Огнян Драганов.

Фестивалът продължава да поддържа статута на интернационално събитие, само че от ден на ден даваме сцена на български създатели и реализатори, в това число и на сънародници с сполучливи изяви зад граница. Това се вижда и в тазгодишната , изясни пред Радио София Лъчезар Тодоров , ръководител на Управителния съвет на сдружението " Моцартови празници “.

Първите три дни край езерото на Правец ще са играят:

В последния ден 22 август, неделя:

Правец е забавно място и се развива и след 10 ноември, означи Лъчезар Тодоров. И предложи всеки да посети града, който е единствено на 50 км от София.
По думите му с Правец става още по-привлекателен.
Фестивалът остава правилен на задачата да приближава класическата музика до по-широката аудитория, без да подценява артистичните опити.

Чуйте повече за фестивала от диалога на Лили Големинова с Лъчезар Тодоров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР