Камерите по пътищата до няколко седмици ще започнат да снимат

...
Камерите по пътищата до няколко седмици ще започнат да снимат
Коментари Харесай

Камерите на пътя ще снимат за средна скорост

Камерите по пътищата до няколко седмици ще стартират да снимат за междинна скорост на пътя. Така водачите няма да отърват санкцията, като понижават скоростта на местата, където знаят, че има снимачки.

Стационарните камери не са решение. Когато има права със междинна скорост, резултатът ще бъде доста по-голям, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов по време на Групово дело Национална полиция под мотото "Пази живот на пътя - шофирай трезво и отговорно " в Пловдив.

”В момента имаме две построени прави за мерене на междинна скорост, построени са и действат, само че въпрос на три-четири седмици е да получим лиценз от Българския институт по метеорология за стандартизиране на самите измервателни уреди”, сподели гл. комисар Христо Терзийски, който изясни, че сега междинната скорост се мери на автомагистрала „ Люлин “ и на сектор сред Пловдив и Карлово.

Системата, като се изключи че ще мери междинната скорост, ще ревизира и за съществуване на подписана „ Гражданска отговорност “, сподели още той. „ Работим по още две прави – на пътя Русе-Бяла, а другата е в региона на село Микре. Знаете там какъв брой постоянно стават пътнотранспортни катастрофи “, посочи Терзийски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР