Камери засякоха автомобил, движещ се с рекордните 266 км/ч.Сценарият като

...
Камери засякоха автомобил, движещ се с рекордните 266 км/ч.Сценарият като
Коментари Харесай

Кола „летя” с 266 км/ч. по „Тракия”

Камери засякоха автомобил, движещ се с рекордните 266 км/ч.

Сценарият като на филм се разиграва на автомагистрала „ Тракия ”, където ограничаването е 140 км/ч. Нарушителят е засечен зад кормилото на безценен автомобил.

„ При тази превишена в пъти оптималната скорост е планувана санкция, която е в размер на 1350 лв. ”, изясни Мирослав Стоянов, представител на полицията в Пазарджик.

Само няколко дни по-късно пътните патрули засичат нов извършител в региона на Пазарджик

„ В регион с ограничаване от 60 км/ч, автомобил е засечен да се движи със 156 км/ч. ”, изясни Стоянов.

Глобата ще е 1100 лв..

За да се лимитират своеволията на пътя, през почивните дни от КАТ ускоряват контрола. А страната вкарва жълта степен за заплаха от тероризъм.

„ С моя заповед от 28 март е нараснала степента на подготвеност за реакция при терористична опасност на жълта степен ”, съобщи транспортният министър Росен Желязков.

Предвидени са и 23 нови супер камери.

„ С тази камера ще снимаме номерата, ще бъдат излъчени на сътрудниците, ще бъдат спирани и надлежно ще бъде взето административно отношение ”, изясни Атанас Шиников, шеф на Магистрална полиция в Пазарджик.

Освен за рискови водачи, устройствата наблюдават и за липса на „ Гражданска отговорност ”. По информация на NOVA обаче модерните камери към момента не засичат превишената скорост. Стига се и до куриозни случаи. Само за няколко часа екипът ни се натъкна на обстановка, при която открит към този момент автомобил в системата стои като търсен. А служителите на реда, би трябвало да се ориентират на място.

За задачата от Министерство на вътрешните работи ускоряват наличието на познатите мобилни камери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР