Камбитов платил 1,6 млн. за фестивал, 56 бона -за коледна

...
Камбитов платил 1,6 млн. за фестивал, 56 бона -за коледна
Коментари Харесай

Барутното наследство на провалени кметове

Камбитов платил 1,6 млн. за фестивал, 56 бона -за коледна декорация

Тотев си правил пиар с първа копка на небюджетиран обект,Рейзи пускал пари по частни сметки  

 Кметовете, които преди изборите се надпреварваха да взимат награди за впечатляващите си триумфи, а на вота претърпяха пагубен неуспех, в този момент се оказва, че наследството им освен не е забележително, а напряко е барутно.
Община Благоевград към този момент е на прага на банкрута поради някогашния кмет Атанас Камбитов. Това стана ясно от брифинг на новия градоначалник Румен Томов, който разкри съществени нарушавания във финансовата непоклатимост поради обезпечаването на медиен комфорт на предшественика му, както и поради прескъпите фестивали, проведени от него.
„ Аз съм човек, който уточни разноските и се надявам, че жителите на Благоевград ще го оценят ", съобщи кметът. Той изясни още, че за единствено за 9 месеца са платени 260 000 лева Още по-фрапатни са разноските за културните събития в града. Само коледната декорация за града е коствала 56 бона. А разноски за фестивала „ Франкофоли “ несъмнено надвишават тези във Францзия, откъдето е взета концепцията -  планувани 580 000 лева, а са изхарчени 1 624 827 млн. лв.. За „ Тара-ра-бумбия “ са отишли 184 463 лева, за „ Джаз и блус фест “ - 84 892 лева
Банкетът на общинарите предходната година е коствал 45 хиляди лева Томов решил да отдели 13 хиляди лв. за елхата, а парите за заря и фойерверки ще се заделят за дете с увреждания.
 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР