Камбанен звън в големи столични храмове ще отбележи 100 години

...
Камбанен звън в големи столични храмове ще отбележи 100 години
Коментари Харесай

Столичните храмове ще отбележат 100 години от края на Първата световна война

Камбанен звън в огромни столични храмове ще означи 100 години от края на Първата международна война. По този метод България ще взе участие в интернационална самодейност за отбелязване на 100 години от края на Първата международна война, по покана на Англия, оповестяват от английското посолство.

Инициативата е на Обединеното кралство, подкрепена от държавното управление на Германия. България, наред с други страни, ще се включи с ударите на камбани на огромни църковни храмове на 11 ноември, неделя, в 13.00 ч. локално време. С този алегоричен жест страни по целия свят се сплотяват, с цел да изразят благодарността си за края на Голямата война и постигнатия мир, се показва в известието.

Отбелязва се, че символиката на камбанния звън е обвързвана с това, че на 11 ноември 1918 година църковните и други камбани във Англия, замлъкнали през Първата международна война, зазвъняват, с цел да разпространят положителната новина за постигнатото помирение.

С благословията на Българската православна черква с изключение на с камбанен звън признателност за края на войната ще бъде изразена и с молебен за мир. Той ще се състои на 11 ноември в 11.30 ч. в столичния храм " Света Мина ", се показва в известието.
С поддръжката на посолството на Англия респект към загиналите във войната ще бъде отдадена и на английските военни гробове на Централните софийски гробища. По самодейност на английския Колеж по гайдарство на 11 ноември в 6.00 ч. сутринта гайдари ще изсвирят два пъти мелодията към песента Битката завърши (Battles o`er). Инициативата е интернационална, а тук мелодията ще бъдат изпълнена от трима гайдари от шотландската гайдарска група у нас.

Посолствата на Англия, Ирландия, Германия, Италия и Франция в България също ще отдадат респект на починалите тази неделя с годишна възпоменателна гала на територията на своите военни гробове на Централните софийски гробища, осведомят основателите, осведоми БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР