Камата участва в Мача на мира в РимЛегендарният български футболистХристо

...
Камата участва в Мача на мира в РимЛегендарният български футболистХристо
Коментари Харесай

Христо Стоичков подари копие от Златната топка на папа Франциск

Камата взе участие в Мача на мира в Рим

Легендарният български футболистХристо Стоичков подари на папа Франциск копие от " Златната топка ", която завоюва през 1994 година.

Камата е в Рим за Мача на мира, който тази година е в памет на аржентинската легенда Диего Марадона, заяви Българска телеграфна агенция.

„ С огромна наслада подарих на папа Франциск копие от моята Златна топка. Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град. Цар Футбол е най-хубавият дипломат за кротичък свят! ", написа Стоичков в профила си във Facebook.

Стоичков игра 25 минути игра в Мача на мира - показателен дуел с присъединяване на голям брой известни някогашни и сегашни състезатели.

Той беше титуляр в състава на “белите ” паралелно до състезатели като Роналдиньо, Буфон, Мхитарян, Венсан Кандела, Шота Арвеладзе и други Носителят на “Златната топка ” направи две асистенции за голове на Арвеладзе, а също така взе участие в акцията при попадение на португалеца Уго Алмейда.

В състава на " сините " бяха италианци. Стоичков беше на терена единствено през първото полувреме от 25 минути, неговият тим водеше с 3:2. После Стоичков, който игра с №9, беше сменен, а “сините ” обърнаха до победното за тях 4:3.

Срещата бе под патронажа на папа Франциск и отдадена на Диего Марадона, който беше участник в мача в предходните му две издания преди години. Преди началото на дуела Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР