Камарата на строителите в България поиска оставките на депутатите Елена

...
Камарата на строителите в България поиска оставките на депутатите Елена
Коментари Харесай

Камарата на строителите поиска оставките на Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски

Камарата на строителите в България изиска оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад настояването за самостоятелна техническа експертиза на съществени пътища с внушението, че от българските автомагистрали се краде. Това излиза наяве от позиция на Камарата на строителите в България.

Те показват, че представители на Камарата са провели поредност от срещи с парламентарно показаните политически сили, на които са сложили въпроса да спре потреблението на сектора за политически цели, да се спре с безразборното, некадърно и неопределено говорене и да се обезпечи спокойна работа на сектора. Според тях протичащото се в последните дни обаче демонстрира, че апелът на Камарата е останал нечут.

От Камарата декларират, че браншът е подложен на следващата популистка офанзива. „ Без съществуването на каквато и да е обосновка, депутатът Елена Йончева, която обявява, че в професионалния си път е била проверяващ публицист, а в този момент се изявява като политик, търсейки политически дивиденти, още веднъж насочва обвинявания против строителния отрасъл.

Йончева, която упорства за „ самостоятелна експертиза на първостепенни български пътища “, без да прецизира от кого да е самостоятелна експертизата и подвластни ли са били всички досега, твърди, че „ в обществото съществува убеждението, че огромен % от сумите по публични поръчки се връщат към властта “, с което върху българските строителни компании се хвърля следващото обвиняване, че вземат участие в някакви корупционни схеми “, се показва в позицията на строителите.

„ Ние, българските строители, заявяваме изрично, че не сме корумпирани! За нас това е набеждаване, което поврежда престижа и положителното име на целия строителен отрасъл. Вносителите на настояването за експертиза в АПИ не са го подкрепили с никакви доказателства, с изключение на с следващата доза политическо говорене.

Ние настояваме депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад настояването за експертиза с внушението, че от българските автомагистрали се краде, да подадат оставки “, пишат от Камарата на строителите.

Представителите на строителния отрасъл също питат дали Елена Йончева, в качеството ѝ на публицист е провеждала журналистически следствия за осъществяването на автомагистрали и пътища по времето на държавното управление с министър председател Сергей Станишев, и упорстват в случай че такива са правени, те да бъдат предоставени.

„ Търпението на българския Строител е огромно, само че въпреки всичко не е безгранично. Ако не бъдат взети ограничения до 18.11. по отношение на общественото държание и отправяните обидни към сектора изказвания, КСБ и нейните компании членове ще подхващат стъпки към цивилен митинги, посредством което няма да позволим на депутати, уронващи престижа на сектора, да влязат в постройката на Народното събрание “, декларират още от Камарата на строителите и допълват, че ще бъдат използвни всички възможни от закона средства, с цел да се отбрани достойното име на българския строител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР