Камарата на представителите в американския Конгрес започва ново разследване за

...
Камарата на представителите в американския Конгрес започва ново разследване за
Коментари Харесай

Конгресът започва ново разследване за контактите на Тръмп

Камарата на представителите в американския Конгрес стартира ново следствие за контактите на президента Доналд Тръмп, съобщи радио " Свободна Европа ".

Целта е да се обясни дали решенията на президента и обкръжението му не са подбудени от финансови ползи.

Новината беше обявена от ръководителя на комисията по разузнаването към Камарата на представителите - демократа Адам Шиф.

" Разследването не се лимитира с Русия или Саудитска Арабия, а обгръща евентуално всяка страна, която би могла да оказва въздействие върху членовете на администрацията д оглед на финансовите им ползи. " - разяснява Шиф.

Все отново обект на следствието ще бъдат и дейностите на Русия през 2016 година и контактите сред съветски представители и хора от обкръжението на Тръмп. Освен комисията по разузнаването ще вземат участие и други комисии.

Инициативата Адам Шиф значи, че демократите няма да спрат инспекциите на финансите на Тръмп и обкръжението му след приключването на следствието на спецпрокурора Робърт Мълър за съветската интервенция в американската политическа система.

Доналд Тръмп реагира остро на самодейността на Шиф, определяйки я като " дребнаво гонене ", а самия Шиф като " политикан ". Според него, " няма никакви учредения за сходно следствие ".

Конгресменът Адам Шиф от своя страна акцентира, че ще продължи работата си без да се оставя да го отклоняват закани или напън. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР